You can help our site. Thanks in advance for your help - donate - Click -
                                                                        

З початку року на Кіровоградщині загинуло 14 людей на воді

Червень 04, 2024 | Новини | Переглядів: 352 | Коментарі: 0

Речниця Головного управління ДСНС у Кіровоградській області Оксана Мачак зустрілася з журналістами у пресцентрі обласної військової адміністрації.

Під час брифінгу рятувальниця ознайомила присутніх зі статистикою загибелі людей на воді від початку року. А це 14 осіб. І цей сумний показник залишається на рівні з аналогічним періодом минулого року.

«Здебільшого такі випадки трапляються через нехтування правилами безпеки на воді», - зауважила Оксана Мачак.
На сьогодні органами виконавчої влади та місцевого самоврядування визначено 5 місць відпочинку на воді та наразі тривають роботи по приведенню їх у відповідність з Правилами охорони життя людей на водних об’єктах України.

Серед основних вимог до місця відпочинку були названі обстеження та очищення акваторій дна водойм, встановлення сезонних рятувальних постів та забезпечення їх наочною агітацією застережного змісту, а також обов’язкове укладання угод на обслуговування аварійно-рятувальними службами.

Речниця Служби порятунку наголосила, що на території згаданих місць відпочинку відсутні укриття на випадок сигналу «Повітряна тривога».
Також Оксана Мачак зазначила, що додатково водолазами ДСНС обстежено ще 16 місць, де традиційно відпочивають і купаються люди, але вказані місця органами влади офіційно не визначені і не приведені у відповідність вимогам Правил охорони життя людей на водних об’єктах. Тому купатись там заборонено.

Під час зустрічі з журналістами були озвучені основні напрямки роботи підрозділів ДСНС з питань профілактики загибелі людей на водних об’єктах, а також доведені правила безпеки під час перебування на водоймах.

ГУ ДСНС України у Кіровоградській області
 


ДО УВАГИ ВОДІЇВ: АВТОЦИВІЛКА ОНЛАЙН за 5 хвилин посилання


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool