З 1 вересня 48 шкіл на Кіровоградщині годуватимуть дітей по-новому

Липень 13, 2020 | Новини | Переглядів: 962 | Коментарі: 0

Із початку нового навчального року проєкт «Сучасна шкільна їдальня» буде запроваджений одночасно в 48 загальноосвітніх закладах Кіровоградщини. Поступово до його реалізації долучаться усі школи області.

Про це повідомив керівник управління освіти й науки ОДА Володимир Таборанський сьогодні, 13 липня, під час брифінгу з журналістами.

За словами посадовця, у рамках реалізації загальної стратегії безпечного та здорового освітнього середовища пріоритетним є зміна підходу до харчування дітей. Тож проєкт «Сучасна шкільна їдальня» буде впроваджуватися у декілька кроків.

Перший крок – закупівля нового обладнання для харчоблоків. На це передбачено 11,5 млн грн. Відповідно з державного бюджету виділили 9,4 млн, а з місцевих – 2,1 млн.

Другий крок – ремонт харчоблоків і зон для споживання їжі. Із місцевих бюджетів на це виділили 3,8 млн грн.

Третій і один із найважливіших кроків, як пояснив Володимир Таборанський, – організація харчування школярів за новими методиками.

У нових підходах до організації харчування дітей врахують як вимоги санітарної служби, так і побажання дітей та батьків. Зокрема йдеться про приготування страв за новими рецептами, розробка дабл-меню (дітям пропонуватимуть дві-три страви на вибір) і мультипрофільне харчування за принципом «шведського столу».


 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool