Юні рятувальники з Долинської вибороли третє місце на Всеукраїнському фестивалі (ФОТО)

Вересень 27, 2013 | Новини | Переглядів: 1007 | Коментарі: 0

Як завжди, у вересні під патронатом Державної служби України з надзвичайних ситуацій та Міністерства освіти і науки України відбувся Всеукраїнський фестиваль Дружин юних пожежних.

Цього року 200 юних прихильників руху за життя без небезпек зібрались в одному з привабливих куточків України на березі Чорного моря поблизу Євпаторії у оздоровчому таборі «Юність».
Кіровоградщину представляла команда «Лицарі порятунку» Долинського спеціалізованого загальноосвітнього навчального закладу І-ІІІ ступенів № 3. Юні рятувальники завдяки мудрому наставництву педагогів Любові Москалець та Світлани Чумаченко перемогли у шкільному, регіональному та обласному фестивалях ДЮП та отримали почесне право представити нашу область Україні. Активну участь у підготовці команди виявили очільники Долинського району – голова райдержадміністрації Геннадій Вітряк та голова райради Григорій Данилюк. Виявив максимальне сприяння талановитим дітям начальник У ДСНС в області генерал-майор служби цивільного захисту Віктор Федорчак, який профінансував перебування дітей у оздоровчому таборі, а також подбав про придбання цінних подарунків кожному учаснику команди, аби у них на згадку про співдружність з рятувальниками залишились найяскравіші спогади. Підтримали активних ДЮПівців й кіровоградські меценати - Українська пожежно-страхова компанія, благодійний фонд «Ми разом» на чолі з Людмилою Шубіною та обласна організація Добровільного пожежного товариства.
5 вересня відбулось урочисте відкриття Фестивалю ДЮП, вже дев’ятнадцятий раз. Організатори відзначають, що за дев’ятнадцять років, поки існує цей дитячий рух, багато його учасників поповнили ряди фахівців пожежно-рятувальної служби і з честю несуть службу та звання «рятувальника».
Традиційно, програмою Фестивалю передбачена участь у таких конкурсах, як «Безпечна прогулянка», «Візитка» та «Домашнє завдання». До складу суддівської ради цьогоріч увійшли народні артисти України, заслужені діячі культури, фахівці ДСНС України, що свідчить про незмінно високий рівень заходу. Не зважаючи на те, що фестиваль дитячий і участь у ньому беруть учні віком від 10 до 17 років, на них чекали серйозні випробування, які не під силу багатьом дорослим. Але діти успішно впорались з ними, адже готувались до фінального виступу цілий рік, витримали конкуренцію під час шкільного, районного, зонального та обласного етапів фестивалю, а також відточували майстерність під час виступів перед ровесниками та земляками-долинчанами.
Тож, 6 вересня під час «Візитки» конкурсанти впродовж 3-х хвилин повинні були не тільки представити себе загалу, а й прозвітувати про цілорічну роботу щодо попередження надзвичайних подій серед однолітків, навчання їх правилам безпечної поведінки, та ще й зробити це в оригінальній формі із застосуванням естрадної майстерності. Наша команда зайняла у цьому випробуванні 2 місце, випередивши киян, одеситів та вінничан.
Наступного дня конкурсанти звітували про виконання «Домашнього завдання». Під час конкурсу впродовж 10 хвилин учасники порушували питання забезпечення пожежної та техногенної безпеки, пропагували здоровий спосіб життя та агітували за необхідність дотримання правил безпеки життєдіяльності. Задача, потрібно сказати, не з легких, адже оцінювались і театральна майстерність, і яскравість образу, і творчий задум, і майстерність втілення теми, і оригінальність розкриття теми, а також хореографічна та вокальна майстерність, згуртованість і єдність команди, влучний гумор.
Найкращими за всіма критеріями журі визнало команду наймолодших учасників - Одеської області. На другому місці - луганчани. Долинські «Лицарі порятунку» посіли третє місце.
Третє місце долинчани вибороли і в третьому, найбільш складному, конкурсі - «Безпечна прогулянка». «Лицарі» успішно подолали шість етапів випробування, у чотирьох з них – «Гриби, ягоди», «Медичний», «Влучний ствольщик», «Переправа» - здобули третє місце.
У підсумку наші «лицарі» зайняли на фестивалі третє місце і стали лауреатами у номінації «За кращий просвітницький виступ». До речі, на всеукраїнському фестивалі юні рятувальники з Долинської вже четвертий рік поспіль посідають призові місця, що підтверджує високий рівень підготовки школярів.
Варто сказати, що, не зважаючи на серйозність випробувань, організатори не забули про те, що змагатись приїхали діти, і подбали про змістовний відпочинок біля моря, дуже шкода, що короткий, але навчальний рік розпочався і учням час повертатись до шкільних парт.
Від себе хочемо побажати і переможцям, і усім учасникам, щоб досвід, набутий у процесі підготовки до фестивалю, під час виступів на різних його етапах, знадобився лише для попередження надзвичайних подій і щоб ніколи не з’являлась потреба застосовувати на практиці ці знання і вміння.

Як завжди, у вересні під патронатом Державної служби України з надзвичайних ситуацій та Міністерства освіти і науки України відбувся Всеукраїнський фестиваль Дружин юних пожежних.

Прес-служба У ДСНС в області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool