Як і коли будуть ремонтуватися дороги у Кіровограді?

Травень 06, 2015 | Новини | Переглядів: 915 | Коментарі: 0

Це питання активно обговорюється у засобах масової інформації та у соціальних мережах, при цьому обростає чутками, неперевіреними фактами і, відтак, не завжди вірними висновками, повідомляє сайт міськради

Ситуацію з ремонтними роботами дорожнього покриття в обласному центрі прокоментував начальник головного управління житлово – комунального господарства міської ради Олександр Хачатурян. За його інформацією, протягом 2015 року передбачається здійснити поточний ремонт на 49 об’єктах, з яких на 17 ремонтні роботи будуть проводитися без тендерних процедур. Станом на сьогоднішній день, 6 травня, укладено 10 договорів з підрядними організаціями, які найближчим часом приступлять до роботи. Із міського бюджету на рахунки виконавців вже перераховані авансові платежі у розмірі 30% кошторисів. Розпочатий поточний ремонт на проїжджій частині вулиці Антонова, що на Старій Балашівці. На черзі вулиці Андріївська, Габдрахманова, Степняка – Кравчинського, Тобілевича, після цього ремонтні бригади перейдуть на вулиці Чміленка, Преображенську, Волкова, Новгородську і Завадівську.
Олександр Хачатурян відзначив також, що капітальний ремонт цього року планується виконати на 10 вулицях міста. Вартість робіт на п’яти об’єктах теж дозволяє провести їх без тендерів: ремонт вулиці Каховської триває у комплексі зі зведенням пішохідного мосту через Інгул, а проекти ремонтів Братиславської (від Авіаційної до Колгоспної), Покрівської, Васнєцова, Мотокросної і дороги на Балашівці між вулицями Зарічною і Пальміро Тольятті завершують проходження експертиз. Наступними у порядку виконання капремонтів будуть вулиці Пашутінська, Жуковського, Пушкіна і провулок Фортечний, які очікують на переможців у оголошених тендерах.
Без тендерних процедур проводитиметься також ремонт 30 внутрішньодворових територій. Відразу після травневих свят роботи розпочнуться у 17 дворах. Головне управління ЖКГ продовжує укладати угоди, підшукує відповідальних виконавців, повідомив його начальник. За прогнозом Олександра Хачатуряна, з ремонтом доріг у дворах багатоповерхівок комунальники справляться до середини червня.
Тепер щодо тендерів. - Усі оголошення про проведення тендерних закупівель на ремонти кіровоградських доріг відправлені для оприлюднення у “Віснику державних закупівель” у повній відповідності з річним планом таких закупівель, який теж розміщений на цьому ж таки державному веб – ресурсі, - говорить Олександр Хачатурян. – Святкові травневі дні не дозволили адміністраторам сайту оперативно їх оприлюднювати, із сьогоднішнього дня вони починають ставати доступними. Але хочу звернути увагу, що у всіх оголошеннях стоять конкретні дати і навіть час розкриття тедерних пропозицій. Тому процедура визначення переможців триватиме з 9 по 12 червня, що ніяк не суперечить моїй інформації під час понеділкової наради у міській раді.
Секретар міської ради Іван Марковський також підтвердив, що хід ремонтів дорожнього покриття загалом іде за планом, хоч загальна економічна ситуація у країні змусила переобрахувавати вже виготовлені проекти через суттєве здорожчання матеріалів. Це, у свою чергу, збільшує кількість і без того складних тендерних процедур, бо якщо ще у минулому році за 100 тисяч гривень можна було виконати поточний ремонт пристойної дистанції дороги, то сьогодні у цю суму, у більшості випадків, ремонтники не можуть вкластися.
- Я ставлю завдання перед головним управління ЖКГ, щоб до вересня ми повністю освоїли кошти на ремонт доріг, - наголосив Іван Марковський. – І сподваюся, якщо не завадять якісь погодні чи економічні катаклізми, нам це вдасться.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool