Втратили паспорт - одразу звертайтесь до міліції

Травень 19, 2011 | Новини | Переглядів: 1923 | Коментарі: 0

З початку року до територіальних паспортних підрозділів органів внутрішніх справ Кіровоградщини з приводу втрати паспортних документів звернулось 989 громадян. За останній місяць зареєстровано 225 заяв громадян України про втрату паспорта. 58 чоловік повідомили про викрадення своїх документів. Про це інтернет-виданню  «FotoInform» повідомили у ВЗГ УМВС Кіровоградської області

 Зважаючи на таку статистику, правоохоронці наголошують, що у випадку втрати, викрадення або псування паспорта необхідно одразу ж звертатись до паспортних підрозділів ОВС. За проживання без паспорта або за недійсним документом загрожує попередження або сплата штрафу у розмірі від 17 до 51 гривень (ст. 197 КУпАП). У разі навмисного псування чи втрати паспорта з необережності ст. 198 КУпАП передбачено попередження або накладання штрафу від одного до трьох неоподаткованих мінімумів доходів громадян.

Сергій Молоток – т.в.о. начальника відділу громадянства, імміграції та реєстрації фізичних осіб УМВС в області зауважує, що окрім заяви, до паспортного підрозділу необхідно надати фотокартки, свідоцтва про народження та шлюб та сплатити державне мито чи надати копію документупрозвільнення від сплати державного мита.

Відповідна заява розглядається протягом місяця.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool