Виставка «Це моя Україна» у Кіровограді

Січень 23, 2015 | Новини | Переглядів: 859 | Коментарі: 0

Виставка - «Це моя Україна!», що розпочала свою роботу 22 січня 2015 року в стінах Кіровоградського обласного художнього музею, це ще одна спроба єднання країни, а саме єднання мистецтвом, творчістю талановитих митців.

На виставці «Це моя Україна!» до огляду кіровоградців представлені роботи пейзажного живопису з фондового зібрання музею. Це, насамперед, твори відомих майстрів пензля О. Фойницького, П. Покаржевського, М. Глущенка, які передають багатогранне розмаїття різних регіонів нашої країни, зокрема: заходу та півдня: Карпат, Одещини, Криму.
Подальша розповідь про Україну представлена в роботах П.Шигимаги, Л. Орлика Д. Фіщенка, які презентують в своїх творах степову Україну: Слобожанщину та Центральну Україну: степи Харківщини та лани Кіровоградщини.
Художники П. Сабадиш та А. Кашшай представляють в експозиції краєвиди свого рідного Закарпаття.
Роботи майстрів пензля М.Тодорова, Ф.Захарова, К. Прохорова приваблюють увагу відвідувачів яскравими пейзажами приморської Одещини та Криму.
Особливе місце в експозиції займають твори В. Патика, В.Чегодара, С. Шишка, які звертають увагу глядача на могутність та велич головної, однієї з найбільш спокійних і величних рівнинних річок України Дніпра, неповторність та ошатність столиці нашої країни, міста Києва.
Центральне місце в експозиції займає робота С. Антонюка «Хліб України», яка виступає об’єднуючим фактором, тому що саме хліб є одним із символів незалежної України.
Насамкінець хочеться відзначити, сьогодні наша країна єдина як ніколи. В єднанні, в соборності наша сила і наша з вами майбутня перемога. Таким чином, Акт возз’єднання став символічним знаком прагнення єдності, тому день 22 січня по праву займає одне з найголовніших місць в новітній українській історії державотворення. 

Микола Правда науковий співробітник Кіровоградського обласного художнього музею


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool