Виставка однієї картини «Обличчя Чорнобиля» (ФОТО)

Грудень 15, 2011 | Новини | Переглядів: 1736 | Коментарі: 0

14 грудня 2011 року в Кіровоградському обласному художньому музеї відкрито виставку однієї картини «Обличчя Чорнобиля» до Дня вшанування ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС.

Мета виставки – ще раз нагадати про жахливі події 25-річної давнини, коли людство відчуло на собі потужний удар «мирного атому» з усіма його наслідками та ще раз вшанувати тих людей, котрі ціною власного здоров’я, а інколи – життя, врятували усіх нас від неминучої загибелі.

Картина «Обличчя Чорнобиля» (2008) виконана у техніці монотипія і є складовою серії «Українські трагедії». В ній художник зумів правдиво відобразити увесь трагізм ситуації, що склалася внаслідок Чорнобильської катастрофи. У невеликому за розміром творі є все – люди у спецодязі, що першими вступили в бій з «мирним атомом», сліди руйнації, транспорт, що був залучений до ліквідації наслідків аварії та вивезення людей із забрудненої зони. Асоціацію з війною доповнює і загальний темний фон картини.

Автор цього унікального твору - Чорний Володимир Анатолійович.
Він народився 27 березня 1976 року в м. Кіровограді.
У 1994 році закінчив СПТУ №8 за спеціальністю художник-оформлювач.
Потім отримав фахову освіту в Національній академії образотворчого мистецтва і архітектури, майстерня станкової графіки професора Чебикіна А.В.

З 2006 року починається його активна виставкова діяльність, яка у хронологічному порядку має наступний вигляд:
2006 рік - участь у виставці «Крапка з комою» (в рамках всеукраїнського проекту «ArtТериторія») в Чернівецькому обласному художньому музеї; участь у виставці «Місто без назви» (в рамках всеукраїнського проекту «ArtТериторія») в Івано-Франківському обласному художньому музеї; участь у живописному пленері «Дубенський замок», м. Дубно.
2007 рік - участь у виставці «Обличча речей» (в рамках всеукраїнського проекту «ArtТериторія»), що проходила в Чернігівському обласному художньому музеї; участь в мистецькій акції - пленері «Кіровоградщина - очима художників» у Новомиргородському районі і виставці в Кіровоградському обласному художньому музеї.
2008 рік - участь у всеукраїнській художній виставці НСХУ «Мальовнича Україна», м. Дніпропетровськ; участь у міжнародній виставці екслібрису «Трипілля» у виставковому залі НАОМА, м. Київ; участь у виставці-конкурсі НСХУ ім. Г.Якутовича, м. Київ; персональна виставка графічних творів «MISCELANEA - СУМІШ» у Кіровоградському обласному художньому музеї, м. Кіровоград.

Зараз художник живе і працює в місті Києві.

Олег Юрченко, старший науковий співробітник Кіровоградського обласного художнього музею 

Виставка однієї картини «Обличчя Чорнобиля» (ФОТО)


ДО УВАГИ ВОДІЇВ: АВТОЦИВІЛКА ОНЛАЙН за 5 хвилин посилання


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool