Виставка однієї картини «Обличчя Чорнобиля» (ФОТО)

Грудень 15, 2011 | Новини | Переглядів: 1720 | Коментарі: 0

14 грудня 2011 року в Кіровоградському обласному художньому музеї відкрито виставку однієї картини «Обличчя Чорнобиля» до Дня вшанування ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС.

Мета виставки – ще раз нагадати про жахливі події 25-річної давнини, коли людство відчуло на собі потужний удар «мирного атому» з усіма його наслідками та ще раз вшанувати тих людей, котрі ціною власного здоров’я, а інколи – життя, врятували усіх нас від неминучої загибелі.

Картина «Обличчя Чорнобиля» (2008) виконана у техніці монотипія і є складовою серії «Українські трагедії». В ній художник зумів правдиво відобразити увесь трагізм ситуації, що склалася внаслідок Чорнобильської катастрофи. У невеликому за розміром творі є все – люди у спецодязі, що першими вступили в бій з «мирним атомом», сліди руйнації, транспорт, що був залучений до ліквідації наслідків аварії та вивезення людей із забрудненої зони. Асоціацію з війною доповнює і загальний темний фон картини.

Автор цього унікального твору - Чорний Володимир Анатолійович.
Він народився 27 березня 1976 року в м. Кіровограді.
У 1994 році закінчив СПТУ №8 за спеціальністю художник-оформлювач.
Потім отримав фахову освіту в Національній академії образотворчого мистецтва і архітектури, майстерня станкової графіки професора Чебикіна А.В.

З 2006 року починається його активна виставкова діяльність, яка у хронологічному порядку має наступний вигляд:
2006 рік - участь у виставці «Крапка з комою» (в рамках всеукраїнського проекту «ArtТериторія») в Чернівецькому обласному художньому музеї; участь у виставці «Місто без назви» (в рамках всеукраїнського проекту «ArtТериторія») в Івано-Франківському обласному художньому музеї; участь у живописному пленері «Дубенський замок», м. Дубно.
2007 рік - участь у виставці «Обличча речей» (в рамках всеукраїнського проекту «ArtТериторія»), що проходила в Чернігівському обласному художньому музеї; участь в мистецькій акції - пленері «Кіровоградщина - очима художників» у Новомиргородському районі і виставці в Кіровоградському обласному художньому музеї.
2008 рік - участь у всеукраїнській художній виставці НСХУ «Мальовнича Україна», м. Дніпропетровськ; участь у міжнародній виставці екслібрису «Трипілля» у виставковому залі НАОМА, м. Київ; участь у виставці-конкурсі НСХУ ім. Г.Якутовича, м. Київ; персональна виставка графічних творів «MISCELANEA - СУМІШ» у Кіровоградському обласному художньому музеї, м. Кіровоград.

Зараз художник живе і працює в місті Києві.

Олег Юрченко, старший науковий співробітник Кіровоградського обласного художнього музею 

Виставка однієї картини «Обличчя Чорнобиля» (ФОТО)


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool