Відтепер аграріїв Кіровоградщини захищатиме громадська організація (фото)

Липень 31, 2012 | Новини | Переглядів: 1042 | Коментарі: 0

25 липня в Кіровограді відновив свою діяльність Комітет підтримки аграрних реформ у Кіровоградській області. На звітно-виборчій конференції були присутні представники більшості районів.

Організацію створено в 2002 році, під час своєї діяльності вона відігравала важливу роль в процесах реформування сільськогосподарської галузі. Проте і сьогодні лишаються невирішеними чимало питань в сільському господарстві України. Тому поновивши певні статутні норми, організатори відтворення комітету мають намір сприяти як розвитку села, так і власного бізнесу, захищаючи інтереси тих, хто працює на землі.
В Комітеті підтримки аграрних реформ у Кіровоградській області працюватиме юридична служба, діятиме «гаряча лінія», зателефонувавши на яку фермер чи то одноосібник зможуть отримати консультації з широкого кола питань. Проблеми фермерів та працівників села широко висвітлюватимуть в засобах масової інформації. Ініціатори відтворення комітету готові боротися за власні інтереси та інтереси галузі, представляючи тих, хто безпосередньо працює на землі в органах влади, судах та під час громадських акцій.

Мета відновлення організації – захист інтересів фермерів та всіх працівників галузі, розробка і аналіз нормативно правових документів. І найголовніше – сприяння у створенні громадянського суспільства, яке б дійсно впливало на розвиток села.

Також, важливою ланкою діяльності Комітету є захист від спроб рейдерських захоплень, порушень законодавства, по відношенню до суб’єктів підприємницької діяльності на селі, корупційних дій чиновників владних структур. Саме ці фактори сьогодні не дають динамічно розвиватися сільському господарству в Україні.

Керівником виконавчого комітету організації обрано депутата обласної ради Богдана Андрющенка. Головою відтвореного об’єднання - відомого не лише в області підприємця сільськогосподарської галузі Віктора Демченка:

- В державі створюються всі передумови завдяки яким визначальну роль в сільському господарстві гратимуть великі агрохолдинги, які на думку фахівців міністерства аграрної політики, будуть виробляти достатньо сільськогосподарської продукції для забезпечення потреб населення і для його експорту за межі України.

Агрохолдинг – це добре, але скільки людей будуть задіяні в процесі сільського господарського виробництва? Одиниці. Проте в сільській місцевості на сьогодні проживають 40% всього населення України.

На нашу думку, створення малого та середнього бізнесу, в тому числі розвиток домогосподарств населення, єдино правильний шлях розвитку сільського господарства в Україні. І тому ми ставимо питання, що держава повинна розробити програму розвитку малого і середнього бізнесу і вже тільки після цієї програми - починати розмови про ринок землі. Бо в іншому випадку, ми продамо землю невідомо кому і на цьому все скінчиться.

Також, на загальних зборах Комітету підтримки аграрних реформ у Кіровоградській області йшлося про випадки недобросовісної конкуренції, способи поглинання великими агро-холдингами малого та середнього бізнесу. Також аграріїв хвилюють проблеми, які створюють органи державної влади в процесі виконання чи не виконання законів, корупція, , побори, низька правова освіта самих аграріїв і головне - відсутність моделі розвитку сільського господарства в Україні в принципі.

Членом організації можуть стати усі, хто переймаються розвитком села або беруть участь в сільськогосподарському виробництві.

Прес-служба Комітету підтримки аграрних реформ у Кіровоградській області

Відтепер аграріїв Кіровоградщини захищатиме громадська організація (фото)

Відтепер аграріїв Кіровоградщини захищатиме громадська організація (фото)


 


ДО УВАГИ ВОДІЇВ: АВТОЦИВІЛКА ОНЛАЙН за 5 хвилин посилання


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool