Відтепер аграріїв Кіровоградщини захищатиме громадська організація (фото)

Липень 31, 2012 | Новини | Переглядів: 1026 | Коментарі: 0

25 липня в Кіровограді відновив свою діяльність Комітет підтримки аграрних реформ у Кіровоградській області. На звітно-виборчій конференції були присутні представники більшості районів.

Організацію створено в 2002 році, під час своєї діяльності вона відігравала важливу роль в процесах реформування сільськогосподарської галузі. Проте і сьогодні лишаються невирішеними чимало питань в сільському господарстві України. Тому поновивши певні статутні норми, організатори відтворення комітету мають намір сприяти як розвитку села, так і власного бізнесу, захищаючи інтереси тих, хто працює на землі.
В Комітеті підтримки аграрних реформ у Кіровоградській області працюватиме юридична служба, діятиме «гаряча лінія», зателефонувавши на яку фермер чи то одноосібник зможуть отримати консультації з широкого кола питань. Проблеми фермерів та працівників села широко висвітлюватимуть в засобах масової інформації. Ініціатори відтворення комітету готові боротися за власні інтереси та інтереси галузі, представляючи тих, хто безпосередньо працює на землі в органах влади, судах та під час громадських акцій.

Мета відновлення організації – захист інтересів фермерів та всіх працівників галузі, розробка і аналіз нормативно правових документів. І найголовніше – сприяння у створенні громадянського суспільства, яке б дійсно впливало на розвиток села.

Також, важливою ланкою діяльності Комітету є захист від спроб рейдерських захоплень, порушень законодавства, по відношенню до суб’єктів підприємницької діяльності на селі, корупційних дій чиновників владних структур. Саме ці фактори сьогодні не дають динамічно розвиватися сільському господарству в Україні.

Керівником виконавчого комітету організації обрано депутата обласної ради Богдана Андрющенка. Головою відтвореного об’єднання - відомого не лише в області підприємця сільськогосподарської галузі Віктора Демченка:

- В державі створюються всі передумови завдяки яким визначальну роль в сільському господарстві гратимуть великі агрохолдинги, які на думку фахівців міністерства аграрної політики, будуть виробляти достатньо сільськогосподарської продукції для забезпечення потреб населення і для його експорту за межі України.

Агрохолдинг – це добре, але скільки людей будуть задіяні в процесі сільського господарського виробництва? Одиниці. Проте в сільській місцевості на сьогодні проживають 40% всього населення України.

На нашу думку, створення малого та середнього бізнесу, в тому числі розвиток домогосподарств населення, єдино правильний шлях розвитку сільського господарства в Україні. І тому ми ставимо питання, що держава повинна розробити програму розвитку малого і середнього бізнесу і вже тільки після цієї програми - починати розмови про ринок землі. Бо в іншому випадку, ми продамо землю невідомо кому і на цьому все скінчиться.

Також, на загальних зборах Комітету підтримки аграрних реформ у Кіровоградській області йшлося про випадки недобросовісної конкуренції, способи поглинання великими агро-холдингами малого та середнього бізнесу. Також аграріїв хвилюють проблеми, які створюють органи державної влади в процесі виконання чи не виконання законів, корупція, , побори, низька правова освіта самих аграріїв і головне - відсутність моделі розвитку сільського господарства в Україні в принципі.

Членом організації можуть стати усі, хто переймаються розвитком села або беруть участь в сільськогосподарському виробництві.

Прес-служба Комітету підтримки аграрних реформ у Кіровоградській області

Відтепер аграріїв Кіровоградщини захищатиме громадська організація (фото)

Відтепер аграріїв Кіровоградщини захищатиме громадська організація (фото)


 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool