Відбулось чергове засідання Громадської ради при ГУ Міндоходів у Кіровоградській області

Червень 12, 2014 | Новини | Переглядів: 1140 | Коментарі: 0

У засіданні Громадської ради при ГУ Міндоходів в області, яку очолює Ігор Волков, взяли участь в.о.начальника ГУ Міндоходів в області Надія Воленшчак та начальник митного поста „Кіровоград-центральний” Кіровоградської митниці Міндоходів Олександр Любченко.

Під час зустрічі були розглянуті питання щодо підсумків проведеної кампанії декларування доходів громадян у 2014 році, зміни в оподаткуванні пасивних доходів громадян з 1 липня 2014 року та проект закону про податковий компроміс.

Звертаючись до членів Громадської ради, Надія Воленшчак зазначила, що на сьогоднішній день одними із ключових завдань, які стоять перед органами Міндоходів є не тільки забезпечення стабільного наповнення бюджетів, а й боротьба з тіньової економікою та вжиття заходів щодо недопущення корупційних проявів співробітниками відомства. „Для нас дуже важлива співпраця та зворотній зв‘язок як з органами місцевого самоврядування, так і з підприємницькими колами та громадськістю. Необхідно знати настрої бізнес-структур, щоб вчасно реагувати на них та системно підходити до формування сприятливого ділового клімату у регіоні”, - зауважила вона.
Доповідаючи про підсумки деклараційної кампанії начальник управління доходів і зборів з фізичних осіб ГУ Міндоходів в області Оксана Рева зазначила, що станом на 01.06.2014 року до органів Міндоходів області громадянами подано більше 29,5 тисяч декларацій про майновий стан і доходи. В цілому громадянами задекларовано 515,7 млн.грн доходів і визначено до сплати 28,5 млн.грн. податку на доходи фізичних осіб. Фактично на 1 червня поточного року громадянами сплачено 11,7 млн.грн. податку.
„Що стосується змін в оподаткуванні доходів громадян, то вже з 1 липня цього року дохід, отриманий громадянами у вигляді дивідендів, виграшів, призів та процентів, окрім тих процентів, сума яких не перевищує в рік сімнадцять прожиткових мінімумів для працездатної особи ( у 2014 році – це 20706 грн.) оподатковуватиметься за ставками 15%, 20% та 25% в залежності від їх загальної суми”, - зауважила вона.
Начальник інформаційно-комунікаційного відділу Наталія Гай-Воронська розповіла основні положення законопроекту про податковий компроміс, які зокрема, передбачають можливість звільнення від відповідальності платників податків за заниження податку на додану вартість та податку на прибуток за періоди до 2014 року за умови сплати 15% податкових зобов’язань. Така акція буде тривати 60 днів з дня набрання чинності таким законом. Слід зазначити, що платник податків не притягується до кримінальної відповідальності за діяння, які він уточнив. Уточнені періоди, які будуть перевірені органами доходів і зборів, не підлягатимуть подальшим перевіркам. У разі, якщо за наслідками перевірки буде встановлено неправильність декларування та прийнято податкове повідомлення-рішення, то платник податків має право заплатити за ним також лише 15% такого зобов’язання, а 85% вважається погашеним. Штрафи та пеня до платника податків не застосовуються.
Доповідаючи про підсумки роботи Кіровоградської митниці Олександр Любченко зазначив, що незважаючи на спад економіки та підвищення курсу іноземних валют, просліджується позитивна тенденція в динаміці надходжень до бюджету, а обсяг експорту товарів в декілька разів перевищує імпорт.
Наступне засідання Громадської ради при ГУ Міндоходів в області запланували провести у вересні.

Прес-служба ГУ Міндоходів у Кіровоградській області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool