Весілля в музеї - завжди гарно та незабутньо (фото)

Травень 05, 2011 | Новини | Переглядів: 3302 | Коментарі: 7

Продовжуючи тему «тематичних» або «костюмованих» весіль, хочемо скористатися досвідом Кіровоградського обласного музею, директор якого – Тетяна Олександрівна Ткаченко, – розповіла про те, як влаштувати справжнє українське весілля, повідомляє інтернет-видання «FotoInform».

Тетяна Ткаченко: «Декілька років тому перебуваючи у Львові, я залишилася у захваті від роботи колег Львівської галереї мистецтв у Палаці Потоцького. Там весільні пари із гостями на музейному подвір'ї влаштовували фотосесії, чекаючи свого часу до початку весільного дійства… Далі музейні співробітники люб'язно запросили пару, і, під звуки чарівної музики, молодята із рідними та гостями поринули у святковий мікс заходу.

Пізніше, вже під час семінару, музейщики ділилися досвідом різних інтерактивних програм і заходів. Це і перше побачення в музеї, і заручини, і річниці весілля (найбільш зворушливі 40-50 чи 60 років подружнього життя) та інші. Колеги-голландці також зазначили, що популярність проведення свят чи відзначення пам'ятних дат в музеї останнім часом стрімко зростає. І більшість молодят у день весілля відвідують музеї для того, щоб залишити на згадку чудові фотографії, зроблені у різних виставкових залах.

- Вже нікого у Кіровограді не здивуєш тим, що влаштовуються весільні церемонії під відкритим небом – на галявинах чи у заповідниках, на яхті чи в екіпажі. Звичайно, попит народжує пропозицію. Не залишився осторонь і Кіровоградський обласний художній музей. Для весільних пар існує декілька пропозицій і найпростіша та найпоширеніша – це, звичайно, фотографування у день весілля у музеї та галереї. Дуже популярним є і здійснення традиційної весільної церемонії, але вже з обрядовими елементами, яку у музеї проводить представник офіційних органів (за домовленістю весільної пари з РАГСом). Також музей пропонує проведення культурно-мистецької програми «Українське весілля», про яке ми і поговоримо сьогодні.

- У нашому місті спостерігається стрімка тенденція до влаштування весілля за давніми українськими традиціями. Хоча українське весілля і має деякі регіональні особливості, але в загалом це дуже цікаве театралізоване дійство…

Навертаються сльози на очах рідних та друзів, коли батько, парадними сходами музею, зводить доньку та передає її руку в руку її нареченого. Під оплески, зворушливу музику та вкритий пелюстками шлях молодята проходять під весільними рушниками до зали, де і відбувається дійство, яке пронизане народними традиціями і обрядами. Одним із етнічних елементів весілля є гільце – прикрашена стрічками, квітами та колосками гілка, що символізує молодість, красу та прощання нареченої з дівуванням.

- В атмосфері справжнього українського старовинного весілля молодята стають на весільний рушник, куштують меду, хліба та вина. Матусі засипають молодят житом та пшеницею, гречкою та вівсом, щоб наречені завжди щасливі були у подружньому житті. Батьки благословляють, рідні вітають… Так розпочинається літопис нового подружнього життя.

Співробітники музею розробляють весільний сценарій у залежності від бажань молодят, бо зі смаком організоване весільне дійство стає насправді незабутньою миттю не тільки для молодят, але й для запрошених гостей.

«Весілля» в музеї – завжди гарно та незабутньо!

фото Ігоря Філіпенка.

Весілля в музеї – завжди гарно та незабутньо (фото) Ігоря Філіпенка

Весілля в музеї – завжди гарно та незабутньо (фото) Ігоря Філіпенка

Весілля в музеї – завжди гарно та незабутньо (фото) Ігоря Філіпенка

Весілля в музеї – завжди гарно та незабутньо (фото) Ігоря Філіпенка

 

джерело: Ланруж


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool