Вдалий старт українських студентів на ХХVI Всесвітній літній Універсіаді!

Серпень 16, 2011 | Новини | Переглядів: 1425 | Коментарі: 0

13 серпня у м. Шенжень (Китайська Народна Республіка) на честь українців двічі лунав студентський гімн «Гаудеамус».

Перше золото для України виборола дзюдоїста Вікторія Туркс. Студентці Луганського державного університету внутрішніх справ не було рівних у ваговій категорії до 78 кг. Друге золото завоював шабліст Андрій Ягодка - студент Південноукраїнського національного педагогічного університету (м. Одеса). Срібну медаль завоювала шпажистка Олена Кривицька – студентка Тернопільського національного економічного університету.
Жіноча команда зі спортивної гімнастики у складі Марини Костюченко – студентки Національного педагогічного університету ім. М.П.Драгоманова, Валентини Голінкової – студентки Кіровоградського державного педагогічного університету, Яни Дем’янчук, Ангеліни Кислої та Анастасії Коваль – студенток Національного університету фізичного виховання і спорту України, після напруженої боротьби, піднялась на другу сходинку п’єдесталу.
Вдало виступили українці у командних видах спорту. Так, наші баскетболісти обіграли японців з рахунком 86:67, а волейболісти, не залишили шансів тим же японцям, обіграли їх по сетах 3:0. Також вдало виступили наші пляжні волейболісти. У своїй групі Сергій Попов та Валерій Самодай обіграли іспанців з рахунком 2:0 та лідерів у цьому виді спорту – бразильців з результатом 2:1.
14 серпня українські студенти здобули бронзову нагороду. Анатолій Герей – студент Національного університету фізичного виховання і спорту став третім у змаганнях шпажистів. Дуже близьким до нагороди був плавець Валерій Димо, який у фінальному запливі на 200 м брасом став четвертим. Плавчиня Дар’я Степанюк у фіналі А на 50 м батерфляєм приплила на фініш шостою. Чоловіча збірна зі спортивної гімнастики у складі Петра Пахнюка – студента Національної академії внутрішніх справ, Максима Семенківа – студента Луганського національного університету, Олександра Якубовського – студента Херсонського державного університету, Миколи Куксенкова та Олега Верняєва - студентів Національного університету фізичного виховання і спорту, у командних змаганнях посіла почесне п’яте місце.
Вітаємо чемпіонів та призерів Універсіади та бажаємо й надалі прославляти Україну своїми виступами.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool