В Одесі міжнародні експерти обговорили перспективи перевезень контейнерним поїздом «ZUBR»

Травень 31, 2017 | Новини | Переглядів: 1068 | Коментарі: 0

30-31 травня в рамках проведення Міжнародного транспортного тижняв Одесівідбулася нарада з питань курсування контейнерного поїзда «ZUBR» у напрямку Балтійське море – Чорне море.

У заході взяли участь делегати відУкраїни, Білорусії, Латвії, Естонії та Молдови. Українську сторону представили директор Департаменту комерційної роботи ПАТ «Укрзалізниця» Юрій Меркулов, начальник служби комерційної роботи та маркетингу регіональної філії «Одеська залізниця» ПАТ «Укрзалізниця» Володимир Масло, керівники Департаменту міжнародної співпраці ПАТ «Укрзалізниця» та інші.

Під час зустрічі учасники наради підбили підсумки роботи за 2016 рік та 4 місяці поточного року, розглянули тенденції, які спостерігаються на ринку вантажоперевезень, приділили увагурозширенню географії курсування поїзду «ZUBR», а саме участь в проекті адміністрацій залізниць Грузії та Азербайджану. Також делегації обговорили тарифні умови, які не змінювалися ще з моменту старту проектуу 2009 році.
Всі підсумки дискусій та пропозиції дводенної наради з питання курсування контейнерного поїзду «ZUBR» внесені до фінального протоколу зустрічі.

Додамо, у 2016 році по території України в складі поїзду «ZUBR» перевезено 1499 контейнерів, що на 31% більше за рік раніше. Основна номенклатура вантажів, які перевозяться з території України в складі даного поїзда, це феросплави призначенням на станції Латвії.

* Довідка
«ZUBR» – контейнерний поїзд, що курсує за маршрутом Молдова – Україна – Білорусь – Латвія – Естонія та зворотно. Перевезення у складі поїзда здійснюються між залізничними станціями п’яти держав, відкритих для роботи з великотоннажними контейнерами. Для проекту встановлено спеціальні тарифні умови та з
абезпечено спрощені процедури прикордонного й митного контролю.

Прес-центр регіональної філії «Одеська залізниця»

В Одесі міжнародні експерти обговорили перспективи перевезень контейнерним поїздом «ZUBR»

В Одесі міжнародні експерти обговорили перспективи перевезень контейнерним поїздом «ZUBR»
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool