В Кіровоградському обласному художньому музеї було проведено вечір пам’яті (ФОТО)

Липень 25, 2013 | Новини | Переглядів: 802 | Коментарі: 0

В рамках відзначення 120-річчя з дня народження Володимира Маяковського в обласному художньому музеї відбулися різноманітні заходи, присвячені цій події.

Відвідувачі музею мали змогу переглянути науково-популярні фільми «Поэты и музы серебряного века. Владимир Маяковский. Желтая кофта и «пощечина общественному вкусу», «Маяковский. Моя революция» та ознайомитися з експозицією творів «…Но меня не осудят, но меня не облают, как пророку, цветами устелят мне след …», в якій представлено серію графічних робіт (написаних з натури!), присвячених Володимиру Маяковському, виконані на папері сангіною й вугіллям у 1920-ті роки знаменитим художником-земляком Амшеєм Нюренбергом (1887-1979) – «В.Маяковский в РОСТе» (1921), «В.Маяковский» (1926), (1929), «В.Маяковский выступает в Политехническом музее» (1926). Чудовим доповненням експозиції стали книга «В.Маяковский в воспоминаниях современников» (1963), в якій міститься стаття Амшея Марковича «Маяковский с художниками», з дарчим підписом художника-земляка – «В дар Кировоградскому музею на добрую память от одного из авторов А.Нюренберга, Москва, август 1967 г.», поетичні збірки, друковані видання, які висвітлюють багатогранний і непростий життєвий шлях одного із найзагадковіших постатей «серебряного века».

19 липня 2013 року в Кіровоградському обласному художньому музеї було проведено вечір пам’яті, приуроченій творчості російського поета, публіциста, драматурга і громадського діяча В.В.Маяковського (1893-1930). Під час невимушеного, подекуди гумористичного спілкування за чашкою чаю (із бубликами!) шанувальники таланту цієї непересічної, талановитої людини з цікавістю прослуховували виступи й декламації віршів головного редактора газети Кіровоградської обласної ради та обласної державної адміністрації «Народне слово» чарівної пані Валентини Бажан, незмінних друзів нашого закладу – заслуженого артиста України, артиста драми вищої категорії комунального закладу «Кіровоградського академічного обласного українського музично-драматичного театру імені М.Л. Кропивницького, актора камерного театру: «Театр у музеї» Юрія Жеребцова та поетеси Тетяни Березняк. Ділилася своїми спогадами й враженнями від відвідування музею Володимира Маяковського у м. Москві головний зберігач фондів Кіровоградського музею музичної культури імені К.Шимановського Олена Класова, яка з захопленням і емоціями, притаманній їй, розповідала про те, яким чином доля звела її з директором музею Адольфом Павловичем. Гості заходу дізналися багато що нового й цікавого про життєвий і творчий шлях Володимира Володимировича, адже час від часу виникали і дискусії, і навіть суперечки стосовно біографії поета. Приємно відмітити той факт, що на творчий вечір завітали не тільки люди літнього віку, але й молодь, яка з задоволенням слухала виступаючих.

Загалом вечір пам’яті Маяковського пройшов у теплій, «домашній» атмосфері, мав схвальні відгуки гостей заходу та співробітників музею. Отже, до нових зустрічей у храмі мистецтв!

В рамках відзначення 120-річчя з дня народження Володимира Маяковського в обласному художньому музеї відбулися різноманітні заходи, присвячені цій події.

Леся Дмітрієва, науковий співробітник
відділу науково-просвітницької роботи
Кіровоградського обласного художнього музею


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool