Учні з Новгородківського району перемогли у змаганнях «Школи безпеки»

Червень 12, 2012 | Новини | Переглядів: 1177 | Коментарі: 0

Три дні 105 учасників з 13 команд змагалися за перемогу у VIІІ обласному зборі-змаганні Кіровоградського відділення Всеукраїнського громадського дитячого руху "Школа безпеки". Про це Інтернет-виданню  «FOTOINFORM» повідомили у прес-службі ТУМНС України в області

Змагання «Школи безпеки» складаються з двох дистанцій, поділених на декілька етапів. Перша дистанція включає пошуково-рятувальні роботи в умовах природного середовища та проводиться на базі обласного центру туризму та екскурсій учнівської молоді. У першому етапі цієї дистанції діти змагаються у бойовому розгортанні. Конкурс недарма називається так, адже хлопці та дівчата мають відтворювати дії рятувальників під час боротьби з вогнем. Є тут і подолання буму, і гасіння полум’я та прокладання робочої рукавної лінії. Перемагає на цьому етапі команда, всі учасники якої правильно виконали завдання і до того ж, швидше за інших суперників.
Під час рятувальних робіт у зоні техногенної аварії учасники на час демонструють вміння одягати захисний костюм Л-1 та переносити постраждалого на ношах. Тут теж треба бути досить уважними, оскільки за помилки нараховуються штрафні бали. В наступному етапі змагань учасники за картою орієнтуються на місцевості та на карті визначують своє місцезнаходження.
Для виконання завдань другої дистанції учасники, користуючись туристичним обладнанням, транспортують манекен постраждалого з макету висотної будівлі на землю. Також діти вчаться транспортувати постраждалого та надають першу медичну допомогу при кровотечах. Тут потрібно бути не лише фізично розвиненими, а й кмітливими, добре орієнтуватися у способах надання першої медичної допомоги та разом із однолітками бути сильною командою.
У конкурсній програмі діти демонстрували і свої творчі здібності – презентували команду, прапор та емблему свого осередку громадського руху, виготовляли стіннівку та загалом різноманітними художніми засобами переконували журі, що команда дотримується здорового способу життя та активно його пропагує.
За три дні напруженої боротьби визначилися і команди-переможниці. Отже, перше місце в загальному заліку та право представляти Кіровоградщину на Всеукраїнських змаганнях завоювала команда Новгородківського району, друге місце посіли представники Кіровограда, третє – Олександрії.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool