У центрі Луцька молодь співала повстанських пісень

Жовтень 13, 2013 | Новини | Переглядів: 1073 | Коментарі: 1

Вуличні співи до 71-річниці створення Української Повстанської Армії відбулися у Луцьку 13 жовтня.

«Метою цих співів є згуртувати молодь навколо української пісні, яка для вояків УПА була єдиною розрадою, єдиною втіхою у найважчі хвилини життя. Також українська пісня відтворює історію нашого народу, історію героїчну та славетну», - зазначають у «Національному Альянсі».
Так молодь зібралася на Театральній площі міста. Репертуар вуличних співів включав козацькі, стрілецькі і сучасні українські патріотичні пісні, однак переважали все ж повстанські. А хто не знав на пам’ять пісень – зміг підглядати у співаник, який організатори роздали перед початком співів.
Кожну пісню учасники заходу виконували під акомпанемент гітари пластуна Олега Лапковського.
Після вуличних співів у Бібліотеці для юнацтва відбувся кіноперегляд документального фільму «Служба Безпеки ОУН «Зачинені двері».
Глядачам фільм презентувала заступник голови ВМГО «Національний Альянс» Ірина Гладун. Вона розповіла, що у 1940 році в ОУН було створено окрему реферантуру Служба Безпеки. Керівники цього підрозділу Микола Лебідь та Микола Арсенич працювали над тим, аби діяльність організації була законспірована, адже будь-який вилив інформації міг зашкодити життю членів організації. «Служба Безпеки ОУН «Зачинені двері» був знятий за ініцітиви Товариства пошуку жерт війни «Пам’ять».
«Актори цього фільму не є професіоналами. Безпосередньо у зйомці взяли участь члени товариства «Пам’яті» і я будучи членом цього товариства теж брала участь як актор. Зйомки були дуже насичені і в складних погодніх умовах, адже дорогого обладнання та «зіркових» вагончиків у нас не було. Це була осінь і було холодно, особливо мені, коли доводилося зніматись просто у сукні. Але атмосфера була дуже приємна, усі розуміли, що це для благої справи і, що подібні фільми необхідні для різнобічного вивчення історії України», - зазначила Ірина Гладун.
До слова, заходи, присвяченні 71 річниці створення УПА, відбуваються за підтримки Волинського обласного центру національно-патріотичного виховання молоді.

Прес-служба ВОО «Національний Альянс»


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool