У Кропивницькому заводчанам розповіли про правову допомогу

Грудень 05, 2019 | Новини | Переглядів: 1174 | Коментарі: 0

Про аспекти діяльності системи безоплатної правової допомоги, правові послуги, які надають центри безоплатної вторинної правової допомоги Кіровоградщини роз’яснили фахівчині Регіонального центру з надання БВПД у Кіровоградській області працівникам заводу «Гідросила».

Олена Шишкарьова, заступниця директора Регіонального центру з надання БВПД у Кіровоградській області розповіла про основні етапи розвитку системи безоплатної правової допомоги в Україні, її вдосконалення та пріоритетні напрями діяльності.

«Система безоплатної правової допомоги стала одним із найуспішніших соціальних проєктів. Її ефективність визнана клієнтами, партнерами, правозахисниками, адвокатами. Система надання безоплатної правової допомоги на Кіровоградщині представлена мережею із 4 центрів та 18 бюро правової допомоги», – підкреслила Олена Шишкарьова.

Також вона повідомила, що до центрів безоплатної правової допомоги громадяни найчастіше звертаються із питаннями, що стосуються спадкового, сімейного, договірного та земельного права. Найбільше зафіксовано звернень з питань сімейного права (розірвання шлюбу, стягнення аліментів, позбавлення батьківських прав); цивільного права (встановлення фактів, що мають юридичне значення, обмеження цивільної дієздатності, зобов’язання із відшкодування шкоди); соціального забезпечення (отримання субсидій, соціальних допомог, пенсійне забезпечення); земельного права.

«Однією з послуг, які надають центри безоплатної вторинної правової допомоги є надання правової інформації та консультацій з правових питань. Правові консультації можна отримати, звернувшись до найближчого центру з надання БВПД, зателефонувавши до єдиного контакт-центру за номером 0-800-213-103 або ж знайти самостійно в інформаційній базі правових консультацій WikiLegalAid», – пояснила Ольга Салоїд, начальниця відділу комунікацій та правопросвітництва.

Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Кіровоградській області працює за адресою: вул. Дворцова, 32/29, м. Кропивницький, тел. (0522) 37-12-50, 32-07-97, 0991048038.

Для цілодобового доступу громадян до безоплатної вторинної правової допомоги діє єдиний контакт-центр за номером 0-800-213-103, дзвінки безкоштовні зі стаціонарних та мобільних телефонів у межах України.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool