У Кропивницькому закликали створити наглядові ради при комунальних підприємствах

Червень 22, 2018 | Новини | Переглядів: 954 | Коментарі: 0

Сьогодні, під час засідання сесії міськради, представник коаліції громадських організацій «Рада експертів» (регіональний партнер Реанімаційного Пакету Реформ) закликав депутатів та міського голову підтримати проект рішення «Про утворення наглядових рад при комунальних підприємствах».

Раніше представники «Ради експертів» зустрілись із секретарем міської ради Кропивницького, провели плідну дискусію щодо цього проекту рішення і домовились про продовження дискусії у ширшому форматі – за участі міського голови, його профільного заступника, начальника головного управління ЖКГ міськради та директорів комунальних підприємств.

Нагадаємо, два тижні тому, на минулому засіданні сесії міськради депутати несподівано кардинально змінили свою думку щодо цього проекту рішення, адже на всіх депутатських комісіях вони голосували "за", а на сесії - "проти". Секретар міськради (саме депутати його політичної сили змінили свою позицію перед голосуванням) пояснив це тим, що депутати не читають проектів рішень на депутатських комісіях.

Ініціатива створення наглядових рад при комунальних підприємствах Кропивницького належить громадським організаціям Асоціація Політичних Наук, Центр політичних студій та аналітики "Ейдос", Центр медіарозслідувань "Прозоро" та депутату міськради Олександру Цертію, який вніс проект рішення на розгляд міської ради.

Головною метою даного проекту рішення є створення дієвого колективного та незалежного органу, який зміг би підвищити ефективність роботи комунальних підприємств міста та знизити корупційні ризики, які на сьогодні є в їх роботі.

«Секретар міськради боїться, що створення наглядових рад може порушити існуючу систему контролю за діяльністю комунальних підприємств. І правильно боїться, адже саме цього ми і прагнемо зробити комунальні підприємства підзвітними громаді! Станом на сьогодні ці підприємства є джерелом корупції, вони є неефективними та глибоко збитковими, всі без виключення, і попри це, з нашої кишені їх постійно дотують, не даючи можливості приватному бізнесу чесно конкурувати» - розповів Дмитро Сінченко, співавтор даного проекту рішення, голова Асоціації Політичних Наук та співголова коаліції «Рада Експертів».

У ході дискусії активісти та секретар міської ради дійшли до висновку, що найкращим вирішенням проблем, які виникають на комунальних підприємствах, була б їх ліквідація. Проте, за словами Андрія Табалова, таке рішення не знайде підтримки серед депутатів.

Для довідки: проект «Прозорі комунальні підприємства» здійснюється Центром Ейдос за підтримки Посольства Королівства Нідерландів в Україні. ГО «Асоціація Політичних Наук» є регіональним партнером Центру «Ейдос» і займається впровадженням проекту в Кіровоградській області.

Прес-служба АПН
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool