У Кропивницькому вшанували Героїв Майдану польсько-українською виставою "Дуб"

Лютий 03, 2017 | Новини | Переглядів: 1117 | Коментарі: 0

Сьогодні в обласному академічному українському музично-драматичному театрі ім. М.Л.Кропивницького відбулася презентація польсько-українського проекту – двомовної вистави «Дуб».

Вистава заснована на реальних подіях, що відбулися у польському місті Бидгощі відразу після трагічних подій Майдану. Тоді до Польщі завітав відомий український письменник Юрій Андрухович, який посадив у Бидгощі символічне дерево – дуб. Але дуже скоро його понівечили.

Цей факт надихнув польського філолога, слaвіста і зaступника керівника "Клубу друзів України" Рафаїла Марцінковського до створення двомовної вистави через яку примирити два сусідні народи – польський та український.

Тож у спільному проекті беруть участь десять старшокласників Черкаської гімназії №1 та стільки ж школярів із міста Бидгощ.
У виставі висвітлені події Майдану, зокрема, розповідається про нашого земляка, Героя України Віктора Чміленка, який віддав життя за вільну, демократичну та європейську Україну.

За задумом режисера, саме історична пам'ять, а також спільні європейські цінності, прагнення до свободи та незалежності мають стати основою для побудови добросусідських відносин між польським та українським народами.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool