У Кропивницькому відвідувачі денного табору побували у пожежно-рятувальній частині

Липень 26, 2018 | Новини | Переглядів: 685 | Коментарі: 0

26 липня група кропивницьких школярів, які під час літніх канікул відвідують денний табір при обласній бібліотеці для юнацтва ім. Є. Маланюка, відвідала 2-гу Державну пожежно-рятувальну частину обласного центру.

Під час екскурсії діти дізнались про роботу рятувального підрозділу, зокрема, їх цікавило, як і хто отримує виклики за номером «101», хто направляє розрахунки за адресою, скільки рятувальників перебуває на чергуванні і виїжджає за викликом, які автомобілі та оснащення є на озброєнні пожежно-рятувальної служби і як та коли вони застосовуються.

Скориставшись нагодою, рятувальники розповіли дітям, як і чому виникають надзвичайні події, яких правил необхідно дотримуватись, щоб не сталось біди саме з вами, та як надавати допомогу постраждалим у різних надзвичайних ситуаціях.

А ще відвідувачам було цікаво дізнатись, як подається вода під час гасіння пожежі та спробувати зробити це самим. Вони з подивом дізнались, що, виявляється, для подачі води існує чимало різних механізмів та обладнання, які вогнеборці застосовують залежно від перебігу та розмірів пожежі.

Рятувальники охоче спілкувались з учасниками екскурсії та відповідали на всі їх запитання. У результаті зустріч вийшла цікавою та пізнавальною.

У ДСНС України у Кіровоградській області 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool