У Кропивницькому відкрито експозицію дитячих малюнків (ФОТО)

Червень 01, 2017 | Новини | Переглядів: 2546 | Коментарі: 0

1 червня 2017 року у відділі обласного художнього музею – картинній галереї Петра Оссовського «Світ і Вітчизна» розгорнуто експозицію дитячих малюнків «Крок назустріч» вихованців студії образотворчого мистецтва «Сонячний пензлик» під керівництвом відмінника освіти України, старшого викладача кафедри дизайну Кіровоградського інституту ВНЗ «Університет сучасних знань» Ірини Зантарії до Міжнародного дня захисту дітей. Заняття студії проводяться в Кіровоградському обласному художньому музеї.

Рішення про відзначення Міжнародного дня захисту дітей 1 червня прийняла Міжнародна демократична федерація жінок у листопаді 1949 року. Перший Міжнародний день захисту дітей було відзначено ще в 1950 році. ООН підтримала ініціативу федерації та оголосила захист прав, здоров'я і життя дитини - одним із пріоритетів у своїй діяльності. В Україні цей день відзначають із 1998 року. У 1991 році Україна приєдналася до Конвенції ООН про права дитини. З 27 вересня 1991 року для України набула чинності Конвенція Організації Об'єднаних Націй про права дитини, згідно з якою кожна держава зобов'язана поважати та заохочувати право дитини на всебічну участь у культурному і творчому житті, забезпечувати їй повноцінне дозвілля та відпочинок, сприяти наданню їй відповідних можливостей для цього.

З 1 жовтня 2016 року в Кіровоградському обласному художньому музеї розпочала свою роботу студія образотворчого мистецтва «Сонячний пензлик» під керівництвом відмінника освіти України Ірини Михайлівни Зантарії.
Педагогічна діяльність Ірини Михайлівни нерозривно пов’язана з дітьми: з 1982 року працювала у Кіровоградському обласному центрі дитячої та юнацької творчості та паралельно викладала у Кіровоградській міській дитячій художній школі імені Олександра Осмьоркіна.
З 1990 по 2013 роки очолювала Народну студію образотворчого мистецтва «Соняшник» при Кіровоградському обласному центрі дитячої та юнацької творчості (у 1994 році студії образотворчого мистецтва «Соняшник» Міністерство освіти і науки України присвоїло звання «Зразковий художній колектив», а у 1999 році звання «Народний художній колектив», звання якого було підтверджено і у 2004 та 2009 роках).
У 1996 році Зантарія І.М. отримала звання відмінник освіти України.
З 2000 і по сьогодні - старший викладач кафедри дизайну Кіровоградського інституту ВНЗ «Університет сучасних знань».

На переконання багатьох людей своїй успішній кар’єрі вони завдячують небайдужим вчителям та наставникам, які в дитинстві та в юності трапилися на їхньому життєвому шляху, які зуміли розгледіти, розвинути їх талант, навчити та спрямувати в правильне русло. Ось таким вчителем-наставником є талановитий, творчий, люблячий дітей педагог Зантарія Ірина Михайлівна. Досить часто Ірина Михайлівна повторює, що вона прагне у роботі з дітьми «заразити» їх бацилою потягу до прекрасного.
Саме вихованці Ірини Зантарії є переможцями Міжнародних, Всеукраїнських та обласних професійних конкурсів, володарями Гран-прі дитячого міжнародного фестивалю мистецтв «Таланти ІІІ тисячоліття», м. Харків (2011), дипломантами І, ІІ, ІІІ ступеню Всеукраїнської виставки - конкурсу декоративно – ужиткового і образотворчого мистецтва «Знай і люби свій край», м. Київ (2009, 2010, 2011, 2012).

Учасниками Всеукраїнського конкурсу образотворчого та декоративного мистецтва – міжнародного турне «Прості небелиці», м. Львів (2011), Всеукраїнського конкурсу «Мир та безпека в Україні» (2011), Всеукраїнського фестивалю дитячої та юнацької творчості присвяченого Всесвітньому дню землі, м. Кіровоград (2011, 2012), Фестивалю - Христового міста «Вгору серця» та міжнародного конкурсу «Для Бога я створю найкраще», м. Надвірна, м. Івано-Франківськ (2011-2013), обласного конкурсу «Весняний пленер», м. Кіровоград (2011-2013), обласного конкурсу на кращий мистецький твір, присвячений проведенню в Україні Чемпіонату Європи з футболу «Євро-2012», м. Кіровоград (2012), міжнародного конкурсу «Різдвяна казка» Тракайського замку, Литва (2012), міжнародної виставки дитячої творчості (медаль переможниць) Лідіца, Чехія (2013), мистецької акції «Зцілююча сила мистецтва» (2016) та багатьох інших.
Вони є багаторазовими учасниками виставок, мистецьких конкурсів та акцій, що відкривалися та відбувалися в стінах Кіровоградського обласного художнього музею, зокрема: мистецької акції «Весняний пленер» (2011, 2012, 2013, 2014, 2015), виставки «Новорічне диво» (2011), виставки «Янголи з нами» (2013), виставки дитячого малюнку «Очима маленького чуда» (2015), виставки дитячих робіт «Творимо разом з Пікассо» (2016), виставки «Сходинки: вчитель та учні» (2016) та ін.
Щодо нещодавніх дитячих персональних виставок - у жовтні 2015 року в Кіровоградському обласному художньому музеї було відкрито виставку творів Марічки Хмари «Барвинки веселкового світу».

На цьогорічній виставці малюнків «Крок назустріч» вихованців студії образотворчого мистецтва Кіровоградського обласного художнього музею «Сонячний пензлик» представлені неймовірно щирі, творчі роботи виконані протягом 2016-2017 років: Олександра Атласюка (6 р.) «Вільний та незалежний», Марії Новак (7 р.) «Море задоволення», Катерини Іващенко (7 р.) «Сніг, сніжок» та «Сяйво сонця», Софії Сілантьєвої (7 р.) «Дерево життя», Софії Мілько (7 р.) «Веселка», Марії Новак (7 р.) «Грайливе сонце весни», Вероніка Канчук (7 р.) «Свята материнська любов», Варвари Комар (9 р.) «Омріяна блакить», Олександри Волкової (9 р.) «Радість», Софії Падалко (10 р.) «Моє улюблене цуценятко» та «З Україною у серці» (Згадка про предків), Ілони Повалій (9 р.) «Колиска янгола», Єви Остапець (10 р.) «Пасхальний дарунок», Марічки Хмари (10 р.) «Молодик», Євгена Андрійчука (10 р.) «Феєрверк радості та щастя», Софії Берези (12 р.) «Велике свято», Марії Волошиної (10 р.) «Пасхальний вирій» та «Молитва за Україну», Валерії Шарової (12 р.) «Янгол».
Учасники виставки під час презентації експозиції отримали подяки Кіровоградського обласного художнього музею за активну участь у заходах та виставкових проектах художнього музею.

Ну і, звісно, вже за традицією на згадку всім залишилися фото світлини вихованців зі своїм Учителем - Зантарією Іриною Михайлівною.
В рамках відкриття експозиції «Крок назустріч» представлено роботи присвячені темі матері й дитини: «Вишневий ранок», «Вечірня прогулянка», «Перша зустріч», «Сон молодої мами», «Маленька радість» Анни Сілівейстрової (1987 р.н.) - учасниці проекту «Разом у світ прекрасного» для жінок при надії (за підтримки Британської Ради в рамках Проекту Соціальної Дії «Активні Громадяни», який було проведено Кіровоградським обласним художнім музеєм у квітні-червні 2016 року. Заняття проводила старший викладач кафедри дизайну Зантарія Ірина Михайлівна, завідуюча відділом науково-просвітницької роботи Кіровоградського обласного художнього музею Степанок Олена Валентинівна при сприянні старшого викладача кафедри психології Кіровоградського інституту «Університет сучасних знань» Потапенко Наталії Володимирівни.

За підсумками проведення занять з арт-терапії проекту «Разом у світ прекрасного» в Кіровоградському обласному художньому музеї 2 червня 2016 року було відкрито виставку «Колискова для геніїв», де експонувалися роботи учасниць цього проекту, серед яких були і роботи Анни. А 3 червня 2016 року у подружжя Сілівейстрових Анни та Костянтина народилася донечка Аліна! Настільки молода матуся, будучи при надії, захопилася малюванням, що навіть після народження Аліни телефонувала і консультувалася щодо техніки, кольорознавства та інших специфічних моментів.

Сподівання, які були виголошені у 2016 році викладачами, волонтерами, психологами, щоб заняття з арт-терапії допомогли майбутнім мамам розкрити їх творчий потенціал, розвинути материнський інстинкт, позбутися страху перед пологами, навчитися спілкуватися з малюками і в майбутньому створити для дитини світ, наповнений радістю та любов'ю, здійснилися. І як результат - це роботи створені у 2017 році Анною Сілівейстровою, які експонуються у художньому музеї.
Чотири роки поспіль події на Сході України вносять свої корективи щодо відзначення Міжнародного дня захисту дітей. Цей день не тільки веселе свято для самих дітей, це і нагадування суспільству про необхідність захищати права малечі, щоб усі діти росли щасливими, вчилися, займалися улюбленою справою і в майбутньому стали хорошими батьками і патріотами своєї Батьківщини.

Олена Степанок

1 червня 2017 року у відділі обласного художнього музею – картинній галереї Петра Оссовського «Світ і Вітчизна» розгорнуто експозицію дитячих малюнків «Крок назустріч» вихованців студії образотворчого мистецтва «Сонячний пензлик» під керівництвом відмінника освіти України, старшого викладача кафедри дизайну Кіровоградського інституту ВНЗ «Університет сучасних знань» Ірини Зантарії до Міжнародного дня захисту дітей. Заняття студії проводяться в Кіровоградському обласному художньому музеї.

1 червня 2017 року у відділі обласного художнього музею – картинній галереї Петра Оссовського «Світ і Вітчизна» розгорнуто експозицію дитячих малюнків «Крок назустріч» вихованців студії образотворчого мистецтва «Сонячний пензлик» під керівництвом відмінника освіти України, старшого викладача кафедри дизайну Кіровоградського інституту ВНЗ «Університет сучасних знань» Ірини Зантарії до Міжнародного дня захисту дітей. Заняття студії проводяться в Кіровоградському обласному художньому музеї.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool