У Кропивницькому відбулося засідання обласної тристоронньої соціально-економічної ради

Грудень 20, 2017 | Новини | Переглядів: 1032 | Коментарі: 0

В облдержадміністрації відбулося засідання обласної тристоронньої соціально-економічної ради за участі заступника голови – керівника апарату ОДА Світлани Лобанової, голови Ради обласного об'єднання організацій роботодавців Павла Штутмана та голови Федерації профспілок області Максима Баланенка.

На засіданні учасники тристороннього діалогу обговорили проект програми економічного та соціального розвитку Кіровоградської області на 2018 рік, який представила директор департаменту економічного розвитку і торгівлі ОДА Ніна Рахуба.

Посадовець, зокрема, відзначила, що проект програми сформовано з урахуванням пропозицій галузевих департаментів й управлінь облдержадміністрації, територіальних органів міністерств і відомств України, райдержадміністрацій, міськвиконкомів та об’єднаних територіальних громад, а також окремих наукових установ Кіровоградщини. Програма визначає основні завдання та передбачає показники, які мають бути досягнуті у 2018 році в усіх галузях і сферах економічної діяльності, містить перелік відповідних заходів. Усі завдання, за словами Ніни Рахуби, сконцентровані на кількох основних пріоритетах діяльності – на створенні сприятливих умов для розвитку малого і середнього бізнесу, підвищенні інвестиційної активності, впровадженні енергоефективних заходів та на продовженні галузевих реформ.

За інформацією директора профільного департаменту, у 2018 році в галузі промисловості продовжуватиметься робота з модернізації підприємств – проектом програми передбачено 41 відповідний проект на загальну суму 1,7 мільярда гривень. Заплановано також реалізацію низки проектів з переробки сільськогосподарської продукції за фінансової підтримки з Державного бюджету.
Комплекс завдань програми щодо покращення інвестиційної привабливості області передбачає чимало презентаційних заходів, наймасштабніший з яких – "АгроЕкспо-2018". Сприятиме залученню інвестицій в економіку і робота новоствореного Центральноукраїнського інвестиційного порталу, який містить великий обсяг корисної інформації і найближчим часом буде презентований широкому загалу, а також діяльність Агенції регіонального розвитку.

Енергозберігаючі заходи продовжать впроваджувати наступного року в усіх галузях та сферах. Зокрема, заплановано реалізацію 55 проектів з реконструкції систем водопостачання та 13 проектів з будівництва нових водогонів. На ці заходи значний фінансовий ресурс передбачено в Державному бюджеті. Кошти з обласного та місцевих бюджетів, за інформацією Ніни Рахуби, буде спрямовано і на розвиток інфраструктури, зокрема на покращення стану доріг обласного значення. Містить програма і низку завдань щодо житлового будівництва, понад 67 мільйонів гривень передбачено на реалізацію заходів із поліпшення стану житлового фонду, зовнішнього освітлення, поводження з твердими побутовими відходами тощо.
Передбачені в програмі економічного та соціального розвитку Кіровоградщини і завдання, спрямовані на продовження реформ у галузях освіти і охорони здоров'я. Зокрема, планується будівництво щонайменше 24 нових сільських лікарських амбулаторій за типовими проектами.
Ніна Рахуба також зазначила, що середня заробітна плата в області наступного року прогнозована на рівні 7100 гривень, передбачається підвищення інших соціальних гарантій.

Під час обговорення зазначеного питання, заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації Світлана Лобанова повідомила, що нещодавно на державному рівні прийнято низку важливих рішень, які сприятимуть створенню умов для розвитку малого і середнього бізнесу, що є одним із пріоритетів програми економічного та соціального розвитку. Зокрема, скасовано майже 300 нормативно-правових актів, що регулювали підприємницьку діяльність. Найближчим часом буде розроблено стандарти, за якими класифікують підприємства за ступенем ризику – високим, середнім і низьким. Органи контролю зможуть перевіряти лише підприємства з високим ступенем ризику, що значно спростить умови ведення бізнесу, а це має вплинути і на рівень заробітної плати найманих працівників.
При обговоренні проекту програми учасники засідання акцентували увагу на проблемах зайнятості населення, зокрема, забезпечення підприємств області кадровими ресурсами, відтоку робочої сили за кордон, та на проблемах, які існують у галузях освіти, охорони здоров'я. Пропозиції та зауваження було враховано в протокольному дорученні.

Серед інших питань, які розглянули та обговорили члени обласної тристоронньої соціально-економічної ради, – робота з профорієнтації учнів і молоді, забезпечення економіки області кадрами інженерно-технічних та робітничих професій, а також стан надання житлової субсидії населенню області.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool