У Кропивницькому відбулося засіданні обласної комісії з питань ТЕБ та НС

Червень 21, 2018 | Новини | Переглядів: 800 | Коментарі: 0

21 червня в обласній державній адміністрації відбулось засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій під головуванням першого заступника очільника Кіровоградської ОДА Сергія Коваленка.

Управління ДСНС в області представив заступник начальника Управління ДСНС в області з реагування на надзвичайні ситуації полковник служби цивільного захисту Максим Крутінь, який виступив із доповіддю про стан утримання джерел протипожежного водопостачання в області.

Зокрема Максим Крутінь поінформував членів комісії, що на даний час на території Кіровоградської області на обліку є 4929 джерел зовнішнього протипожежного водопостачання, серед яких 3317 - пожежні гідранти, що перебувають на балансі комунальних підприємств або об’єктів різних форм власності, решта - пожежні водоймища, водонапірні вежі та пожежні пірси. Фахівцями Управління ДСНС в області проаналізовано стан забезпеченості джерелами зовнішнього протипожежного водопостачання та встановлено, що відповідно до ДБН В.2.5-74:2013 «Водопостачання. Зовнішні мережі» в містах Кропивницькому, Олександрії, Світловодську та Знам’янці додатково необхідно влаштувати нові пожежні гідранти на існуючих мережах водопостачання діаметром більше 100 мм, зокрема в м. Кропивницький – 60 шт., м. Олександрія – 30 шт., м. Знам’янка – 70 шт., м. Світловодськ – 22 шт. В решті населених пунктів області необхідно додатково встановити 118 пожежних гідрантів (61 з яких можливо буде встановити тільки після збільшення діаметра 36,78 км водопровідної мережі до відповідних вимог), 22 водонапірні вежі, облаштувати 46 штучних пожежних водоймищ та 155 під’їзних майданчиків з твердим покриттям до природних водойм.

На завершення доповіді Максим Крутінь озвучив пропозиції щодо налагодження роботи з даного напрямку.

У ДСНС України у Кіровоградській області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool