У Кропивницькому відбулося відкриття виставки до Дня художника (ФОТО)

Жовтень 10, 2019 | Новини | Переглядів: 1110 | Коментарі: 0

10 жовтня 2019 року в Кіровоградському обласному художньому музеї відбулося відкриття виставки художніх творів до Дня художника та до 30-річчя створення Кіровоградської обласної організації Національної спілки художників України «Барви степу».

Проведення даної виставки, що презентує усе розмаїття стилів, напрямків, технік творчої палітри митців нашого краю, вже стало традиційним. Цього року Кіровоградська обласна організація Національної спілки художників України відзначає 30-річчя її створення. До цієї дати митці нашого краю представили свій творчий звіт – велику виставку в залах Київського будинку художника у серпні 2019 року. Сьогодні переглянути її можна в стінах обласного художнього музею, хоча і в дещо скороченому варіанті.

 

відбулося відкриття виставки до Дня художника

відбулося відкриття виставки до Дня художника

відбулося відкриття виставки до Дня художника

В експозиції представлені роботи художників – членів Кіровоградської обласної організації Національної спілки художників України. Твори голови Кіровоградської обласної організації Національної спілки художників України Андрія Хвороста представляють видатні постаті в історії нашого міста. 

Представлені тут полотна відомих майстрів портрету, пейзажу та натюрморту – заслуженого художника України Фелікса Полонського, заслуженого художника України Анатолія Янєва, Юрія Вінтенка, Валерія Давидова, Віктора Перепічая, Любові Кир’янової, Олександра та Людмили Демиденків, що репрезентують реалістичний напрямок в образотворчому мистецтві Кіровоградщини.
У реалістичній манері створені яскраві, експресивні, насичені кольором пейзажі та натюрморти братів Сергія (заслужений художник України) та Анатолія Шаповалових. Реалістичне мистецтво представлене також роботами спілчан молодшого покоління, зокрема, Дмитра Тарасенка, Анатолія Кімнатного, Анастасії Плітіної.
Декоративний підхід у живописі продемонстрували в своїх творах Ігор Смичок, Володимир Товкайло, Василь Коваль, Ольга Коломієць, Марія Ачкасова.
Оригінальною інтерпретацією традиційних сюжетів вирізняються твори митців, що віддають перевагу пошукам нових шляхів в образотворчому мистецтві. Це картини народного художника України Михайла Надєждіна та заслуженого художника України Андрія Надєждіна.
Анатолій Пунгін представив дизайнерський проект оформлення інтер’єру. Графічне мистецтво представлене на виставці творами Ольги Пунгіної та Володимира Кир’янова (1951-2017). Кераміка репрезентована творами Лариси Кулі ніч, скульптура роботою Віктора Френчка (1949-2019).
Представлені в експозиції і твори авторів, які не є членами Кіровоградської спілки художників. Це роботи Володимира Остроухова, Ольги Краснопольської, Галини Ярової-Вінтенко, Олега Рудого. Їх творчий діапазон також дуже широкий – від традиційного реалістичного живопису до абстракції.
Сподіваємось, усі, хто завітає на виставку до Дня художника в обласний художній музей, знайде в представлених творах багато цікавого на будь-який смак.

Анатолій Кімнатний


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool