У Кропивницькому ветерани-афганці, облдержадміністрація та облрада підписали додаткову угоду

Лютий 14, 2017 | Новини | Переглядів: 1086 | Коментарі: 0

Напередодні Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко та голова облради Олександр Чорноіваненко зустрілися з представниками обласної організації Української Спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) та підписали додаткову тристоронню угоду про взаємодію і співробітництво.

Вітаючи воїнів-інтернаціоналістів з їхнім святом, яке відзначається 15 лютого – у день завершення виведення військ з Афганістану, Сергій Кузьменко наголосив:

– 28 років минуло від того часу, але ми всі пам’ятаємо ту величезну ціну, яку заплатили наші військовослужбовці, гідно виконуючи свій інтернаціональний обов’язок. А це тисячі загиблих і дуже багато скалічених людей внаслідок важких поранень. Навіть у тих, які повернулися неушкодженими, на все життя в душі залишилися тяжкі спогади.
Голова облдержадміністрації відзначив, що сьогодні воїни-афганці беруть активну участь у обороні нашої держави на Сході, а також консультують молодих військових, підтримують армію як волонтери, ведуть перемови щодо визволення військовополонених.

– Сьогодні ми хочемо подякувати вам і підтримати вас, – підкреслив очільник області. – Майже 6 років минуло з часу підписання попередньої угоди між громадською організацією ветеранів-афганців і владою. Щоб цей договір став більш актуальним і сучасним, ми підтримуємо ініціативу з підписання додаткової угоди у тристоронньому форматі.

Практичним результатом підписання зазначеної угоди стане фінансова підтримка обласної організації Української Спілки ветеранів Афганістану з обласного бюджету.
Після підписання документу Сергій Кузьменко та Олександр Чорноіваненко вручили грамоти та подяки воїнам-інтернаціоналістам Кіровоградщини.

Завершуючи зустріч, голова облдержадміністрації наголосив:

– Багато років тому закінчилася війна в Афганістані, учасниками якої були наші земляки. Хочу побажати сьогодні нашим ветеранам-афганцям та усім українцям мирного життя у нашій державі, щоб усі ми змогли вільно займатися тими справами, якими споконвіку займалися мирні хлібосольні українці – вирощувати хліб, виховувати дітей і дбати про добробут нашої держави.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool