У Кропивницькому шестеро батьків були позбавлені батьківських прав

Липень 27, 2016 | Новини | Переглядів: 880 | Коментарі: 0

У Кропивницькому рішенням Ленінського районного суду громадянина Ф* позбавлено батьківських прав відносно двох його дітей.

Як повідомили у службі у справах дітей виконавчого комітету міської ради, кілька років тому було позбавлено батьківських прав їх матір, яка юридично вважалась матір'ю-одиначкою. Батько з дітьми не проживав. Дітей було влаштовано до одного з інтернатних закладів міста.

Громадянин  у судовому порядку встановив батьківство, але забирати дітей з закладу не поспішав. Дітей виховувала і утримувала держава, батько тільки інколи навідувався до закладу, писав заяви про своє скрутне матеріальне становище, але влаштуватися на роботу за весь цей час так і не спромігся.

Службою у справах дітей підготовлено та спрямовано до суду позовну заяву щодо позбавлення батьківських прав громадянина  за ухилення від виконання батьківських обов'язків. Суд повністю задовільнив позовні вимоги: гр. позбавлено батьківських прав, крім того, на утримання дітей він мусить сплачувати аліменти. Натомість дітей влаштовано до сімейних форм виховання.

Всього протягом поточного року за ініціативою органу опіки та піклування міської ради позбавлено батьківських прав 6 батьків відносно 10 дітей, а у 1 матері без позбавлення її батьківських прав відібрано одну дитину

У разі наявності у таких батьків житла, порушується питання щодо заборони його на відчуження.

джерело
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool