У Кропивницькому рятувальники та поліцейські провели рейд

Травень 14, 2021 | Новини | Переглядів: 1104 | Коментарі: 0

14 травня фахівці Головного управління ДСНС в області спільно з правоохоронцями провели традиційний профілактичний захід – роз’яснювальну роботу щодо пожежної безпеки – серед мешканців селища Нового м. Кропивницький.

Зазвичай спілкування з перехожими розпочинається із запитання: «Чи знаєте ви, як не допустити пожежі у побуті та у екосистемі?». Громадяни переважно дають правильні відповіді: перед виходом з дому вимикати з розеток домашню техніку, перекривати газ, не давати дітям сірники, не перевантажувати електромережу надмірною кількістю потужних приладів. У свою чергу, фахівці Служби порятунку нагадують також про небезпеку куріння у ліжку, особливо у стані алкогольного сп’яніння, загрозу виникнення пожежі через саморобні чи несправні електроприлади та через використання їх не за прямим призначенням, для сушіння одягу, приміром, чи обігріву оселі.

Рятувальники і поліцейські нагадали співрозмовникам, що недбало кинутий недопалок або навмисний підпал сухої трави може спричинити велику пожежу із тяжкими наслідками. За такі вчинки снує покарання у вигляді штрафу, а за більш тяжчі — позбавлення волі.

Також рятувальники розповідали про випадки виявлення вибухонебезпечних предметів часів Другої світової війни та алгоритм дій у такому випадку.

Як відомо, найкраще інформація засвоюється при поєднанні слухового та зорового сприйняття, тому рятувальники завжди під час роз’яснювальної роботи роздають громадянам застережні листівки.

 

ГУ ДСНС України у Кіровоградській області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool