У Кропивницькому розповідали про енергомодернізацію закладів бюджетної сфери

Червень 30, 2017 | Новини | Переглядів: 950 | Коментарі: 0

30 червня в Кіровоградській ТПП відбувся семінар "ЕСКО та енергоменеджмент – ефективні інструменти термомодернізації бюджетних установ", організований Держенергоефективності спільно з Представництвом Фонду ім. Ф. Еберта в Україні.

Cеред його учасників: керівники структурних підрозділів ОДА та РДА, міських рад, керівники бюджетних установ, ЕСКО-компанії, компанії-виробники та рітейлори енергоефективного обладнання і матеріалів, будівельні компанії, представники бізнесу та громадськості.
Відкрив семінар перший заступник голови облдержадміністрації Сергій Коваленко.
- Сьогодні ми дізнаємося, як залучити кошти для енергомодернізації закладів бюджетної сфери, не витрачаючи на це жодної копійки бюджетних коштів, - зауважив посадовець.
За його словами, це питання є досить актуальним для області, оскільки енергоефективних приміщень на Кіровоградщині поки що обмаль. На його переконання, ситуацію може змінити Меморандум про партнерство щодо запровадження енергосервісу між ОДА та Держагенством з енергозбереження України, що був укладений минулого року. - За цей час було визначено установи, в яких проваджуватимуться такі заходи, серед яких - Кіровоградський обласний кардіодиспансер, обласний центр дитячої та юнацької творчості, психоневрологічний інтернат, Пантаївська школа-інтернат та обласна універсальна наукова бібліотека ім. Д.І. Чижевського, - повідомив Сергій Коваленко.
Переваги укладення енергосервісних договорів для комплексної термомодернізації будівель бюджетних установ, а також особливості впровадження енергоменеджменту у бюджетній сфері учасникам семінару роз’яснили представники Держенергоефективності та експерти.
– Ви залучаєте гроші приватного капіталу на енергомодернізацію будівлі, повернути які можна буде упродовж 10-15 років за рахунок частини заощаджених закладами коштів на енергоносії, - наголосив у своєму виступі радник Голови Держенергоефективності Олексій Корчміт.
Також Під час семінару ЕСКО-інвестор поділився враженнями від роботи за двома ЕСКО-договорами у місті Києві, а також розповів, як повертаються кошти, вкладені у модернізацію об’єктів.

 


 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool