У Кропивницькому пройшов форум безпечності харчових продуктів

Травень 30, 2019 | Новини | Переглядів: 1035 | Коментарі: 0

У зв’язку з необхідністю обов’язкового впровадження системи НАССР при виробництві та обігу харчової продукції,

в тому числі й на малих потужностях, що передбачено Законом України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів», а також враховуючи численні звернення суб’єктів господарювання з цього приводу, Головне управління Держпродспоживслужби в Кіровoградській області та громадська спілка «Асоціація з інтеграції НАССР» провели Всеукраїнський форум «Євроінтеграційні зміни в українськом харчовому законодавстві. Особливості впровадження системи НАССР».
Захід відбувся 29 травня 2019 року в Кіровoградській обласній філармонії. Учасниками форуму були виробники харчової продукції, керівники підприємств, закладів торгівлі та громадського харчування, ресторатори, директори навчальних та лікувально-профілактичних закладів – усього понад 850 осіб.

Відкрив форум голова громадської спілки «Асоціація з інтеграції НАССР» Владислав Веремеєнко. Він довів до учасників важливість питання щодо впровадження системи безпечності харчових продуктів та зазначив, що з 20 вересня 2019 року система НАССР є обов’язковою і для малих потужностей, в тому числі постачальників та перевізників харчових продуктів, і для закладів громадського харчування та харчоблоків дошкільних та освітніх закладів.

З вітальним словом на заході виступили перший заступник голови Кіровоградської облдержадміністрації Сергій Коваленко та начальник Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області Ігор Бойчук.

«Основною метою запровадження нової системи безпечності харчових продуктів, заснованої на європейському підході, є споживання українцями більш безпечної та якісної харчової продукції», - наголосив С.Коваленко.

Він також зазначив, що впровадження системи НАССР відкриває безліч можливостей і для товаровиробників - підвищення рівня безпечності продукції, модернізацію виробництва, конкурентоспроможність, формування позитивного іміджу підприємства, вихід на нові ринки тощо.

Ігор Бойчук у своєму виступі зосередився на контрольних функціях держави та відповідальності товаровиробників за безпечність харчової продукції.

«Наша основна місія – це контроль за процесом виробництва харчової продукції від насіння до реалізації вже готового продукту. Громадяни нашої держави мають споживати лише безпечні продукти харчування, а виробники – свідомо дотримуватися всіх вимог законодавства», - зазначив І.Бойчук.

Він також поінформував присутніх про результати роботи Держпродспоживслужби області в сфері контролю за безпечністю харчових продуктів. Так з початку поточного року фахівці Держпродспоживслужби області провели майже 400 планових та позапланових перевірок, під час яких було виявлено порушення встановлених законодавством гігієнічних вимог до виробництва та обігу харчових продуктів, що створює загрозу для життя або здоров’я людини. За результатами заходів контролю на 6 суб’єктів господарювання накладено штрафні санкції на загальну суму більше 200 тис. грн. Одного суб’єкта господарювання притягнуто до відповідальності за недопуск інспекторів до перевірки, сума штрафу склала 42 тис. грн.

Серед спікерів форуму були керівниця проектів видавництва ТЕХ МЕДІА ГРУП Марина Бурдейна, яка презентувала актуальну літературу з контролю безпечності харчових продуктів на підприємствах з обігом харчових продуктів; представник компанії PRO service, який розповів про застосування методів кольорового кодування в процедурах клінінгу; представниця компанії Lindstrom, яка звернула увагу на спецодяг персоналу як одну з передумов випуску безпечного продукту; партнерка компанії LCG INTEGRATION Наталія Пухальська, що зосередилася на роз’ясненні вимог нового харчового законодавства та ризик-орієнтованого підходу при перевірках. Про основні принципи та передумови системи НАССР, особливості її впровадження та дотримання під час роботи проконсультував усіх присутніх тренер громадської спілки «Асоціація з інтеграції НАССР» Руслан Петренко.

Впродовж форуму присутні мали змогу отримати відповіді на свої питання та поспілкуватися з експертами. Всі учасники заходу отримали сертифікати про участь у форумі. В холі філармонії розгорнулася виставка харчової продукції та допоміжних товарів і обладнання.

Інформує прес-служба Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool