У Кропивницькому прокуратура оскаржуватиме міру запобіжного заходу поліцейському

Грудень 15, 2017 | Новини | Переглядів: 753 | Коментарі: 0

Вчора, 14 грудня 2017 року, Ленінським районним судом обрано міру запобіжного заходу старшому оперуповноваженому відділу карного розшуку одного з територіальних відділів поліції, підозрюваному у вимаганні та отриманні 10 тис грн неправомірної вигоди.

Так, незважаючи на вимогу прокуратури взяти підозрюваного під варту, рішенням суду йому визначено міру запобіжного заходу у виді цілодобового домашнього арешту. Тож прокуратура оскаржуватиме вказане рішення суду до апеляційної інстанції та наполягатиме на триманні правоохоронця під вартою.

Одночасно, клопотання прокуратури про відсторонення його від займаної посади на час досудового розслідування судом задоволено.

Нагадаємо, підозрюваного викрито на отриманні неправомірної вигоди 12 грудня 2017 року працівниками прокуратури Кіровоградської області спільно з колегами УСБУ в області та відділу внутрішньої безпеки Національної поліції України. Кошти він вимагав у мешканця регіону за непритягнення останнього до кримінальної відповідальності.

Правоохоронцю повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 368 (отримання неправомірної вигоди поєднане з її вимаганням) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає від 5 до 10 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Прес-служба прокуратури Кіровоградської області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool