У Кропивницькому працівники поліції провели навчання

Квітень 26, 2018 | Новини | Переглядів: 1054 | Коментарі: 0

Участь у заході взяли заступник начальника поліції області Володимир Куценко, керівництво управління превентивної діяльності, управління патрульної поліції, управління поліції охорони, управління Державної служби з надзвичайних ситуацій в області, заступники начальників територіальних органів поліції, командири роти поліції особливого призначення, роти «Святослав» та військової частини № 3011 Нацгвардії України.

Відпрацювання злагодженості дій підрозділів відомства спільно з колегами-патрульними, рятувальниками та військовослужбовцями відбулося у ході двох етапів – теоретичного та практичного. 

Під час першої частини навчань присутні розглянули різноманітні ситуації, у тому числі і конфліктні, що мали місце минулого року у різних регіонах держави у ході масових заходів та проаналізували дії колег із забезпечення публічної безпеки та порядку.

Другий етап навчань включив у себе кілька блоків. Спочатку працівники вибухотехнічного відділу поліції разом із рятувальниками продемонстрували порядок та методику обстеження місць проведення заходів щодо виявлення вибухонебезпечних предметів та речовин, а також знешкодження умовного вибухового пристрою.

Потім було відпрацьовано дії поліцейських під час зупинки та перевірки автотранспортних засобів. За легендою, у багажному відділенні зупиненого авто поліцейські виявили заборонену символіку та вжили заходів щодо недопущення її використання.
У рамках ще одного ввідного завдання свої дії відпрацювала поліція комунікації. Під час умовної ситуації, що виникла у ході проведення масового заходу, поліцейські провели роз’яснювальну бесіду з пенсіонером, який мав при собі прапорець червоного кольору з забороненою символікою.

Крім того, з метою недопущення конфлікту, працівники поліції вели діалог із іншими агресивно налаштованими учасниками заходу та пояснили їм, що чоловік не мав наміру чинити протиправні дії і його попереджено про відповідальність за використання вказаної символіки.

Було відпрацьовано й інший варіант розвитку подій – у випадку загострення конфлікту між різними групами учасників заходу, через те, що одна з них прикріпила на одяг заборонену символіку.
Зважаючи на ситуацію, керівництвом відділу поліції було прийнято рішення про вжиття невідкладних заходів щодо посилення правопорядку, а саме – задіяння резервів особового складу з числа стройових підрозділів.

Із залученням працівників роти поліції особливого призначення конфлікт було локалізовано. Осіб, які порушували публічний порядок, доставили до відділу поліції для з’ясування усіх обставин.

За матеріалами
управління превентивної діяльності
поліції Кіровоградської області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool