У Кропивницькому почали змінювати дорожні знаки на перехрестях з круговим рухом (ФОТО)

Травень 30, 2017 | Новини | Переглядів: 1237 | Коментарі: 0

Під пильним наглядом патрульних, перші дорожні знаки з’явилися сьогодні на вулиці Короленка, біля аеропорту.

Від самого ранку на цьому місці інспектори проводять з водіями роз’яснювальну роботу щодо правил проїзду перехрестя з круговим рухом. Водії дякують за настанови та обіцяють дотримуватися ПДР. Про це FOTOINFORM.NET повідомили у Патрульный поліції Кропивницького

Нагадаємо, 5 жовтня 2016 року, Комітет з питань транспорту розглянув проект Закону України «Про внесення змін до ст. 41 Закону України «Про дорожній рух» (щодо пріоритетності транспортних засобів, які рухаються по колу)». Цей законопроект 4 квітня 2017 року підтримала Верховна Рада України. 26 квітня, закон підписав Президент України Петро Порошенко. 27 квітня документ опубліковано у виданні "Голос України".

«Відповідно до прийнятого закону, перевага в русі на перехрестях, де організовано круговий рух, надається транспортним засобам, які вже рухаються по колу. Варто також нагадати, що перехрестя із круговим рухом є тільки таке, перед яким встановлено знак 4.10 «круговий рух». Наявність же клумби або острівця круглої форми не надає перехрестю статус «кругового», - наголошує начальник сектору безпеки дорожнього руху УПП Кропивницького Сергій Бабенко.

Незабаром спеціальні дорожні знаки, які оповіщатимуть водіїв про те, що перевага в русі надається транспортним засобам, що вже рухаються по колу з’являться на вулиці Євгена Маланюка та Полтавської (площа Дружби Народів); проспекті Винниченка з вулицею Преображенською (площа Богдана Хмельницького); проспекті Університетському з вулицею Мурманською та проспекті Інженерному з вулицею Аерофлотською.

Охоронці порядку все ж таки радять водіям проїжджати такі перехрестя, знизивши швидкість і подвоївши свою увагу.
Згідно із законом, головною дорогою є коло, але якщо інший водій буде керуватися силою власної звички – зіткнення не уникнути.

Під пильним наглядом патрульних, перші дорожні знаки з’явилися сьогодні на вулиці Короленка, біля аеропорту.

Під пильним наглядом патрульних, перші дорожні знаки з’явилися сьогодні на вулиці Короленка, біля аеропорту.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool