У Кропивницькому підведено підсумки діяльності у сфері цивільного захисту області

Лютий 14, 2017 | Новини | Переглядів: 1175 | Коментарі: 0

14 лютого в сесійній залі обласної ради відбулася нарада з підведення підсумків діяльності у сфері цивільного захисту Кіровоградської області у 2016 році.

 Участь у нараді взяли голова Кіровоградської обласної адміністрації Сергій Кузьменко, голова Кіровоградської обласної ради Олександр Чорноіваненко, керівний склад Управління ДСНС України в області, голови райдержадміністрацій, керівний склад цивільного захисту області, міські голови та керівництво об’єднаних територіальних громад, управлінь та відділів з питань надзвичайних ситуацій райдержадміністрацій та міськвиконкомів, структурних підрозділів обласної державної адміністрації, територіальних управлінь, міністерств

і відомств, підприємств і організацій, керівники підпорядкованих підрозділів У ДСНС України в Кіровоградській області, представники обласних ЗМІ.
Відкриття наради було особливо піднесеним та урочистим – очільники області та У ДСНС нагородили рятувальників грамотами Державної служби з надзвичайних ситуацій України, обласної державної адміністрації та обласної ради за мужність та героїзм, проявлені під час ліквідації надзвичайних ситуацій,

У вступній промові голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко підсумував результати діяльності системи цивільного захисту Кіровоградської області та зокрема зазначив, що протягом 2016 року, як і у попередні роки, основна увага приділялася питанням захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій, подій техногенного і природного характеру, популяризації серед дітей та молоді безпечних умов діяльності та підготовка їх до дій в умовах надзвичайних ситуацій.
Від імені голови облдержадміністрації Сергій Коваленко подякував рятувальникам та службам цивільного захисту за добросовісне виконання своїх обов’язків та запевнив, що обласна влада і надалі буде налаштована на подальшу плідну співпрацю з Управлінням ДСНС.
Звертаючись до присутніх, начальник Управління ДСНС полковник служби цивільного захисту Віталій Миронюк повідомив, що протягом 2016 року Управлінням ДСНС у Кіровоградській області вживалися заходи, спрямовані на забезпечення належного захисту населення і територій області від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру, подальшого розвитку та вдосконалення матеріально-технічної бази.

Покладені на територіальний орган управління завдання щодо реалізації державної політики у сфері цивільного захисту та техногенної безпеки в цілому виконані.
Завдяки цілеспрямованим заходам щодо попередження надзвичайних ситуацій та підвищення ефективності реагування, не допущено переростання надзвичайних подій до рівня надзвичайних ситуацій, як наслідок – зменшилась кількість загиблих та розміри матеріальних збитків.

У минулому році підпорядкованими підрозділами Управління забезпечено реагування на 6 надзвичайних ситуацій та 3287 надзвичайних подій. Під час ліквідації врятовано 35 осіб та матеріальних цінностей на суму майже 12 млн. гривень.
Групою піротехнічних робіт аварійно-рятувального загону Управління знешкоджено 347 одиниць вибухонебезпечних предметів часів Другої світової війни.
Протягом минулого року чергові караули пожежно-рятувальних підрозділів області здійснили 6029 виїздів за сигналом «Тривога», що становить в середньому 16 виїздів за добу, із яких 1724 рази – на гасіння пожеж.
Завдяки належній організації взаємодії із службами цивільного захисту області, вдалося забезпечити належну готовність до реагування на можливі надзвичайні події та ситуації, пов’язані з погіршенням погодних умов, та не допустити загибелі чи травмування людей. Це було високо оцінено Головою Державної служби з надзвичайних ситуацій М. Чечоткіним та керівництвом держави. Від імені Президента України Петра Порошенка пожежно-рятувальні підрозділи Кіровоградської області отримали іменні подяки.
Минулий рік відзначився плідною взаємодією У ДСНС, силових структур, волонтерських та громадських організацій в напрямку антитерористичної діяльності.
З метою забезпечення безпеки громадян постійно здійснювався державний нагляд за додержанням та виконанням вимог законодавства у сферах пожежної та техногенної безпеки, захист населення й територій від надзвичайних ситуацій природного та техногенного характеру на території області.

Відповідно до стратегії реформування системи ДСНС пріоритетним є забезпечення пожежної безпеки населених пунктів і територій, стимулювання участі громадян у місцевій і добровільній пожежній охороні. Відповідно до цього на території області заплановано створення 153 підрозділів місцевої пожежної охорони.

14 лютого в сесійній залі обласної ради відбулася нарада з підведення підсумків діяльності у сфері цивільного захисту Кіровоградської області у 2016 році.

14 лютого в сесійній залі обласної ради відбулася нарада з підведення підсумків діяльності у сфері цивільного захисту Кіровоградської області у 2016 році.

Окремо зупинився Віталій Григорович на питаннях матеріально-технічного забезпечення та подякував керівництву Державної служби України з надзвичайних ситуацій, обласній владі, органам місцевого самоврядування за плідну співпрацю та безпосередню участь у розбудові та вдосконаленні оперативно-рятувальної служби області. Зокрема за звітний рік закуплено захисний одяг, спорядження для пожежних підрозділів та аварійно-рятувального загону спеціального призначення. Також проведено ремонтні роботи у будівлях, забезпечено підпорядковані підрозділи паливно-мастильними матеріалами та піноутворювачем, відремонтовано пожежно-рятувальну техніку, отримано металодетектори та нову пожежну техніку.

Насамкінець начальник Управління висловив подяку всьому особовому складу Кіровоградського гарнізону за високий професіоналізм та сумлінне виконання своїх службових обов’язків.

Прес-служба У ДСНС України в області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool