У Кропивницькому налагодили схему постачання наркотиків до СІЗО (ФОТО)

Січень 16, 2024 | Новини | Переглядів: 1263 | Коментарі: 0

 В обласному центрі судитимуть членів злочинного угруповання на чолі з так званим «смотрящим»

Наразі задокументовано численні факти постачання наркотиків до слідчого ізолятора та збут їх серед утриманців установи. Кримінальному авторитету та трьом учасникам групи загрожує до 12 років ув’язнення.

Прокурорами Кіровоградської обласної прокуратури затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт за фактом умисного встановлення та поширення злочинного впливу у Державній установі «Кропивницький слідчий ізолятор», а також незаконного придбання, зберігання, пересилання з метою збуту та передачі наркотичних засобів, вчинених організованою групою (ч.2 ст.255-1, ч.3 ст.307 КК України).

У Кропивницькому налагодили схему постачання наркотиків до СІЗО

У Кропивницькому налагодили схему постачання наркотиків до СІЗО

Канал постачання наркотичних речовин, зокрема метадону та канабісу, до місць несвободи, налагодив так званий «смотрящий» за спецустановою. Останній, наразі є підсудним у кількох кримінальних провадженнях, що слухаються зараз у судах області.

До складу злочинної групи входило ще двоє арештантів, наближених до «смотрящего» та особа з волі, яка відповідала за придбання наркотиків та їх переправлення на територію СІЗО. Наркотичні засоби формували у виді закладок та передавали до спецустанови поштовим зв’язком, маскуючи у засоби гігієни та продукти харчування.

Стосовно усіх учасників угруповання застосовані запобіжні заходи тримання під вартою.

Досудове розслідування - ГУНП в області, оперативний супровід – УСР.  

джерело


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool