У Кропивницькому філармонія відкриває новий концертний сезон

Жовтень 03, 2024 | Новини | Переглядів: 269 | Коментарі: 0

9 жовтня Кіровоградська обласна філармонія офіційно розпочинає новий концертний сезон. Активно готується програма та яскраві, цікаві інтерпретації виступів.

Цьогоріч філармонія відзначає аж 3 знакові дати: 85-річчя з дня заснування Кіровоградської обласної філармонії, відкриття 80-го ювілейного концертного сезону та 40-річчя академічного театру музики, пісні й танцю «Зоряни».

У програмі відкриття концертного сезону задіяні такі колективи:

Академічний театр музики, пісні й танцю «Зоряни»
Ансамбль «Єлисавет-Ретро»
Камерний оркестр «Концертіно»
Солісти:
Тетяна Яковенко
Анна Матуляк
Людмила Царенко
Світлана Польова
Іванна Неділенко
Артем Гасленко

Владислав Бурага – захищає та боронить Україну від ворога, і, маємо велику надію, що він приєднається до числа солістів, які братимуть участь у відкритті ювілейного концертного сезону.

Майстер художнього слова:
Ірина Маслюкова

Ведуча:
Анна Шуть

Академічний театр музики, пісні й танцю «Зоряни» готує на відкриття концертного сезону нові хореографічні композиції, унікальні автентичні українські вбрання, кожне з яких представляє певний регіон України. Також слід відзначити, що до ювілею колективу готується книга 40-річної історії, яка незабаром побачить світ.

Впродовж січня-серпня 2024 року було проведено 163 концерти наших колективів та солістів та зафіксовано 26,2 тис. осіб глядачів.
Попри те, що офіційно сезон ще не відкритий, колективи вже плідно працюють та радують глядача, готуються до подальших виступів, які як завжди, спрямовані на покращення ментального здоров’я суспільства, виховання естетичного смаку та духовного розвитку підростаючого покоління.

Були проведені концертні програми творчих колективів та солістів обласної філармонії і в області, зокрема до Дня державного прапору України та Дня Незалежності України в Голованівській ОТГ(м. Голованівськ)., Маловисківській ОТГ (с. Лозуватка), Новоукраїнській ОТГ (парк «Скіфія» с. Захарівка).

На майбутню перспективу традиційно планується продовження роботи таких проєктів:
Вечори духовної музики «Різдвяні передзвони»;
Фестиваль камерної та симфонічної музики «Травневі музичні зустрічі»;
«Митці Кіровоградщини»;
У тому числі готуються програми й інших заходів:
Сольний концерт ансамблю «Єлисавет-Ретро»

Для справжніх гурманів та кавоманів музичного смаку планується знову «Кавова кантата» І.С. Баха за участі камерного оркестру «Концертіно» та солістів Національної філармонії України.
Концертна програма до Дня закоханих
Концерт, присвячений незламності України

Також свою діяльність активною продовжує дитяча філармонія, готує концертні програми та працює над новими, цікавими проєктами як у межах міста, так і в області.

Родзинкою нового концертного сезону буде cольний концерт Артема Гасленка.

У такий не легкий для всіх час філармонія продовжує свою діяльність та ділиться мистецтвом з оточенням, зцілює людські душі та відновлює духовне здоров’я, саме тому назва «Мистецтво – джерело життя» не даремно стала своєрідним кредо та почесним іменем ювілейного концертного сезону 2024 року


ДО УВАГИ ВОДІЇВ: АВТОЦИВІЛКА ОНЛАЙН за 5 хвилин посилання


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool