Ловимо раків за правилами: що потрібно знати рибалці

Жовтень 02, 2024 | Народний репортер | Переглядів: 91 | Коментарі: 0

Річкові раки – цінні безхребетні тварини, які користуються попитом у громадян.

Однак, щоб насолодитися ловом цих безхребетних, рибалкам необхідно дотримуватися Правил любительського рибальства.

Зокрема, одній особі за добу можна впіймати 30 екз. раків. Ловити цих членистоногих можна ручним збиранням, раколовками конструкції «хапка» діаметром не більше 70 см з кроком вічка не більше 22 мм у кількості не більше однієї одиниці на одного рибалку, а також підсакою діаметром не більше 100 см або «хваткою» («павуком») розмір яких не перевищує 1×1 м із кроком вічка сіткового полотна не більше 10 мм.

Водночас пам’ятайте про мінімальний розмір рака, який дозволено ловити у водоймах України, а саме:

▫️ у дніпровських водосховищах – 11 см;

▫️ в інших внутрішніх водних об’єктах та Чорноморському регіоні – 10 см,

▫️ в Азовському регіоні – 9 см.

Розмір раків вимірюється шляхом виміру довжини по спині від лінії, що поєднує середину очей, до краю середньої хвостової пластини.

Нагадуємо, за незаконне добування раків передбачено покарання від адміністративних штрафів до кримінальної відповідальності, а також відшкодування нанесених рибному господарству збитків. Тож дотримуйтеся правил рибальства, адже це збереже ваші нерви і допоможе уникнути марної витрати чималих коштів.

Довідково:

У водоймах України зустрічаються три види раків: довгопалий, широкопалий і товстопалий. Проте останні двоє занесені до Червоної книги України і їх вилов на території нашої держави суворо заборонений.

джерело


ДО УВАГИ ВОДІЇВ: АВТОЦИВІЛКА ОНЛАЙН за 5 хвилин посилання


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool