У Кропивницькому до Дня театру відкрили віртуальну виставку

Березень 27, 2020 | Новини | Переглядів: 1433 | Коментарі: 0

Міжнародний День театру був встановлений у 1961 році на Конгресі Міжнародного інституту театру та відзначається щорічно 27 березня. 

Кіровоградщину вважають колискою українського театру, саме прем'єра вистави «Наталка Полтавка» у 1882 році вважається офіційним початком функціонування українського професійного театру.

Історія театру в Україні має глибоке коріння, це і обряд весілля, що набувало ознак народного театру, скоморохи при княжих дворах, які теж залишили слід в історії українського театрального мистецтва. Згодом на території сучасної України створилися мандрівні групи акторів, так звані вертепи.

У 1882 році в сучасному Кропивницькому було засновано професійний театр, що увійшов в історію як Театр Корифеїв. Створив театр в нашому місті Марко Кропивницький. У його театральну трупу входили на весь світ відомі актори: Іван Карпенко-Карий, Панас Саксаганський, Микола Садовський, Марія Заньковецька, Михайло Старицький та ін.

Саме сьогодні театр є об'єктом гордості кропивничан, мистецькою візитівкою області та міста. Бренд театру заслуговує на те щоб стати брендом всього нашого регіону. Сучасний театр у Кропивницькому став місцем біля якого постійно проходять мистецькі і художні пленери, він є локацією для різноманітних фестивалей, які збирають мистецьку еліту з усієї України.

У віртуальній експозиції «Степова Мельпомена» представлені роботи з фондового зібрання Кіровоградського обласного художнього музею.
Театральна тематика завжди була популярна серед майстрів пензля сучасного Кропивницького і області. Мистецтво Мельпомени і художнє мистецтво завжди крокують поруч і доповнюють одне одного.

Користуючись нагодою хочеться привітати всіх театралів Степової Еллади з професійним святом, побажати нових вистав, заповнених залів та овацій глядачів, творчого натхнення, сімейного благополуччя та здійснення мрій.

Микола Правда


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool