У Кропивницькому до Дня театру відкрили віртуальну виставку

Березень 27, 2020 | Новини | Переглядів: 1454 | Коментарі: 0

Міжнародний День театру був встановлений у 1961 році на Конгресі Міжнародного інституту театру та відзначається щорічно 27 березня. 

Кіровоградщину вважають колискою українського театру, саме прем'єра вистави «Наталка Полтавка» у 1882 році вважається офіційним початком функціонування українського професійного театру.

Історія театру в Україні має глибоке коріння, це і обряд весілля, що набувало ознак народного театру, скоморохи при княжих дворах, які теж залишили слід в історії українського театрального мистецтва. Згодом на території сучасної України створилися мандрівні групи акторів, так звані вертепи.

У 1882 році в сучасному Кропивницькому було засновано професійний театр, що увійшов в історію як Театр Корифеїв. Створив театр в нашому місті Марко Кропивницький. У його театральну трупу входили на весь світ відомі актори: Іван Карпенко-Карий, Панас Саксаганський, Микола Садовський, Марія Заньковецька, Михайло Старицький та ін.

Саме сьогодні театр є об'єктом гордості кропивничан, мистецькою візитівкою області та міста. Бренд театру заслуговує на те щоб стати брендом всього нашого регіону. Сучасний театр у Кропивницькому став місцем біля якого постійно проходять мистецькі і художні пленери, він є локацією для різноманітних фестивалей, які збирають мистецьку еліту з усієї України.

У віртуальній експозиції «Степова Мельпомена» представлені роботи з фондового зібрання Кіровоградського обласного художнього музею.
Театральна тематика завжди була популярна серед майстрів пензля сучасного Кропивницького і області. Мистецтво Мельпомени і художнє мистецтво завжди крокують поруч і доповнюють одне одного.

Користуючись нагодою хочеться привітати всіх театралів Степової Еллади з професійним святом, побажати нових вистав, заповнених залів та овацій глядачів, творчого натхнення, сімейного благополуччя та здійснення мрій.

Микола Правда


ДО УВАГИ ВОДІЇВ: АВТОЦИВІЛКА ОНЛАЙН за 5 хвилин посилання


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool