У Кропивницькому депутати погодились підтримувати рекомендації активістів

Липень 05, 2017 | Новини | Переглядів: 983 | Коментарі: 0

Кропивницькі депутати від партій ВО «Батьківщина», БПП «Солідарність», «Наш край» та «Рідне місто» під час презентації результатів моніторингу коаліції «Прозорі ради» у приміщенні Кропивницького Прес-клубу погодились підтримувати рекомендації активістів.

«Я вважаю, що наше з вами завдання – прийняти пропозиції і напрацювання громадських організацій, щоб робота міської ради не виходила за межі правового поля і максимально відповідала інтересам громади», - зазначив депутат фракції партії «Наш край» Олег Краснокутський.

«Наша позиція, і моя особиста, і фракції «Батьківщина», завжди полягала у тому, щоб статут міста був прозорим, відкритим, і максимально задовольняв інтереси громадян. Я думаю, ми всі тут присутні за те, щоб змінити статут територіальної громади і прийняти всі пропозиції коаліції «Прозорі ради». Проте я не впевнений, що навіть найкращий статут і найдемократичніший регламент будуть виконуватись представниками нинішньої влади», - пояснив свою позицію керівник фракції ВО «Батьківщина» Олександр Цертій.

«Я за те, щоб була прозорість та відкритість на всіх рівнях. Щоб громадяни могли вільно вирішувати свої питання. Тому я підтримую пропозиції вашої коаліції «Прозорі ради» і вважаю, що запропоновані зміни до статуту та регламентів необхідно приймати», - заявила депутат від фракції «Рідне місто» Тетяна Волкожа.

«Наша міська рада не є прозорою і не є публічною. Нам іще багато є над чим працювати. Все, що написано в документах, воно часто просто не застосовується на практиці. Я дякую громадськості за їх активність та за їхні пропозиції. Ми обов’язково їх підтримаємо!», - прокоментувала презентацію «Прозорих рад» депутат від фракції БПП Валентина Яремчук.

«Найкращим свідченням вашої підтримки наданих рекомендацій будуть голоси, віддані за нову редакцію статуту міста, за нові положення про громадські ініціативи, громадські слухання, за зміни до регламентів і інші проекти рішень, якими можна імплементувати наші пропозиції на практиці. Я дуже сподіваюсь, що хоча б у цьому питанні депутати і більшості, і меншості знайдуть порозуміння, прийдуть до сесійної зали і проголосують», заявив координатор «Прозорих рад» в області Дмитро Сінченко.

Нагадуємо, що Всеукраїнська адвокасі-кампанія з імплементації антикорупційного законодавства на місцевому рівні «Прозорі Ради», метою якої є підвищення прозорості та підзвітності органів місцевого самоврядування в України, що призведе до зменшення корупційних ризиків в їх роботі та забезпечить реалізацію права громадян на контроль влади розпочалась у квітні 2015 року.

Перед місцевими виборами з партійними організаціями було підписано Меморандум про співпрацю, в якому політики обіцяли підтримувати пропозиції громадських активістів і робити органи місцевого самоврядування прозорішими та доступнішими. У Кіровоградській області Меморандум підписали керівники партійних організацій ВО «Батьківщина», «Наш край», «Самопоміч», Радикальна партія Олега Ляшка, УКРОП. Голосів представників згаданих партій, які потрапили до місцевих рад Кропивниччини, вистачає, щоб прийняти рішення, які пропонуються представниками «Прозорих рад».

Протягом 2015-2016 років Коаліція «Прозорі Ради» вже охопила своєю діяльністю 56 органів місцевого самоврядування у Черкаській, Тернопільській, Вінницькій, Запорізькій, Одеській, Чернігівській та Івано-Франківській областях. В результаті, середній рівень прозорості цих рад підвищився з 12% до 44%.

Навесні 2017 року Коаліція «Прозорі Ради» розпочала роботу з 20 місцевими радами у Дніпропетровській, Закарпатській, Хмельницькій, Рівненській та Кіровоградській областях, серед яких 4 у Кіровоградській області (Кіровоградська обласна рада, Кропивницька міська рада, Новоукраїнська міська рада отг, Знам’янська міська рада).

Проект “Прозорі Ради: адвокасі кампанія з імплементації антикорупційного законодавства місцевими радами” виконується Центром "Ейдос" у співпраці з Центром демократії та верховенства права в рамках проекту «Посилення коаліції РПР», який впроваджується за підтримки Європейського Союзу.

Прес-служба АПН


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool