У Кіровограді встановили нові тарифи на захоронення твердих побутових відходів

Квітень 12, 2016 | Новини | Переглядів: 1235 | Коментарі: 0

Виконавчий комітет Кіровоградської міської ради встановив тарифи для ТОВ “КАТП – 1128” на послуги із захоронення побутових відходів.

Нові тарифи, повідомила начальник управління економіки міської ради Олена Осауленко, є економічно обгрунтованими і складатимуть для населення 10,23 грн./куб.м., для бюджетних установ – 11,13 грн./куб.м. і для інших споживачів – 12,7 грн./куб.м.

Олена Осауленко звернула увагу членів виконкому на той факт, що востаннє такі тарифи переглядалися у 2008 році. З того часу значно підвищилися структурні складові формування тарифу. Так, екологічний податок зріс із 205 тисяч гривень до одного мільйона гривень, орендна плата за землю – з 18 тисяч гривень до 500 тисяч, податок на доходи фізичних осіб – із 3 тисяч гривень до 466 тисяч. Одночасно, вдвічі підвищилася ціна на пальне і у 2,5 рази – мінімальна заробітна плата. Це стало вагомою причиною для підприємства клопотати перед міською радою про перегляд тарифу на захоронення ТПВ.

Довгий час для ТОВ “КАТП – 1128” не погоджували нові тарифи, аргументуючи це невиконанням взятих на себе зобов’язань зі встановлення на сміттєзвалищі сортувальної лінії.

За інформацією директора підприємства Тетяни Мартовіцької, із кінця березня така лінія на полігоні змонтована і функціонує. Вона також доповнила, що зміна тарифу на захоронення відходів потягне за собою підвищення тарифів для населення на їх вивезення на 59 копійок для кожного мешканця приватного сектора і від однієї до чотирьох копійок з кожного кватратного метра житла у багатоквартирних будинках.

У той же час, деякі члени виконкому висловили сумнів, що підприємство ТОВ “ЕКОСТАЙЛ”, яке займається організацією вивезення сміття у Кіровограді, обмежеться таким підвищенням і відмовилися голосувати, доки не будуть надані і їхні розрахунки. Тож перше голосування було нерезультативним.
- Є економічна складова у цього питання, а є політична, - наголосив міський голова Андрій Райкович. – На політичній намагаються спекулювати. Але тих, хто спекулює, не побачиш на сміттєзвалищі, коли там займається пожежа і людям із прилеглих мікрорайонів немає чим дихати.

Міського голову підтримала член виконавчого комітету, економіст Аліна Бєгун. Вона закликала колег повернутися до розгляду питання, оскільки від його вирішення залежить стабільне і безпечне функціонування стратегічного об’єкту – полігону захоронення побутових відходів.
Виконавчий комітет повернувся до розгляду проекту рішення і встановив нові тарифи, чим фактично розблокував роботу підприємства. Нові тарифи набудуть чинності через 15 днів після їх офіційного оприлюднення.

джерело


ДО УВАГИ ВОДІЇВ: АВТОЦИВІЛКА ОНЛАЙН за 5 хвилин посилання


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool