У Кіровограді встановили нові тарифи на захоронення твердих побутових відходів

Квітень 12, 2016 | Новини | Переглядів: 1219 | Коментарі: 0

Виконавчий комітет Кіровоградської міської ради встановив тарифи для ТОВ “КАТП – 1128” на послуги із захоронення побутових відходів.

Нові тарифи, повідомила начальник управління економіки міської ради Олена Осауленко, є економічно обгрунтованими і складатимуть для населення 10,23 грн./куб.м., для бюджетних установ – 11,13 грн./куб.м. і для інших споживачів – 12,7 грн./куб.м.

Олена Осауленко звернула увагу членів виконкому на той факт, що востаннє такі тарифи переглядалися у 2008 році. З того часу значно підвищилися структурні складові формування тарифу. Так, екологічний податок зріс із 205 тисяч гривень до одного мільйона гривень, орендна плата за землю – з 18 тисяч гривень до 500 тисяч, податок на доходи фізичних осіб – із 3 тисяч гривень до 466 тисяч. Одночасно, вдвічі підвищилася ціна на пальне і у 2,5 рази – мінімальна заробітна плата. Це стало вагомою причиною для підприємства клопотати перед міською радою про перегляд тарифу на захоронення ТПВ.

Довгий час для ТОВ “КАТП – 1128” не погоджували нові тарифи, аргументуючи це невиконанням взятих на себе зобов’язань зі встановлення на сміттєзвалищі сортувальної лінії.

За інформацією директора підприємства Тетяни Мартовіцької, із кінця березня така лінія на полігоні змонтована і функціонує. Вона також доповнила, що зміна тарифу на захоронення відходів потягне за собою підвищення тарифів для населення на їх вивезення на 59 копійок для кожного мешканця приватного сектора і від однієї до чотирьох копійок з кожного кватратного метра житла у багатоквартирних будинках.

У той же час, деякі члени виконкому висловили сумнів, що підприємство ТОВ “ЕКОСТАЙЛ”, яке займається організацією вивезення сміття у Кіровограді, обмежеться таким підвищенням і відмовилися голосувати, доки не будуть надані і їхні розрахунки. Тож перше голосування було нерезультативним.
- Є економічна складова у цього питання, а є політична, - наголосив міський голова Андрій Райкович. – На політичній намагаються спекулювати. Але тих, хто спекулює, не побачиш на сміттєзвалищі, коли там займається пожежа і людям із прилеглих мікрорайонів немає чим дихати.

Міського голову підтримала член виконавчого комітету, економіст Аліна Бєгун. Вона закликала колег повернутися до розгляду питання, оскільки від його вирішення залежить стабільне і безпечне функціонування стратегічного об’єкту – полігону захоронення побутових відходів.
Виконавчий комітет повернувся до розгляду проекту рішення і встановив нові тарифи, чим фактично розблокував роботу підприємства. Нові тарифи набудуть чинності через 15 днів після їх офіційного оприлюднення.

джерело


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool