У Кіровограді відзначали переможців конкурсів, що тривали впродовж року

Грудень 18, 2015 | Новини | Переглядів: 1288 | Коментарі: 0

Організовуючи різноманітні навчальні та пізнавальні заходи, працівники Служби порятунку приділяють найбільшу увагу підростаючому поколінню та молоді.

Оскільки саме у такому віці потрібно навчитися як вберегти власне життя від необережних вчинків. Спонукає до цього акція «Молодь Кіровоградщини готова долати надзвичайні ситуації», засновником якої є Управління ДСНС, а постійними партнерами – обласна організація Національної спілки журналістів, департамент культури, туризму та культурної спадщини ОДА, департамент освіти і науки ОДА, управління молоді та спорту ОДА. Фінал молодіжної акції - це завжди довгоочікуване свято для переможців творчих конкурсів з тематики безпеки життєдіяльності, організаторів акції та гостей – студентів кіровоградських вищих навчальних закладів та школярів. 16 грудня заключний етап акції відбувся у клубі «Провокатор», де під час концертно-розважальної програми відзначали переможців конкурсів, що тривали впродовж року.

Вітаючи присутніх, помічник начальника Управління ДСНС з питань взаємодії зі ЗМІ та роботи з громадськістю підполковник служби цивільного захисту Вікторія Крохмалюк, зазначила, що учасники, які долучилися до цього молодіжного руху за безпечний спосіб життя, продемонстрували не лише свої гарні знання, а й стали справжніми помічниками для колективу обласної Служби порятунку, адже навчають правилам безпеки і своїх друзів та близьких. Також переможцям вдалося не лише продемонструвати свої творчі здібності, а й донести ідею збереження життя та здоров’я до кожного.

Цього року акція проходила у три етапи. Під час церемонії нагородження заслужені нагороди та подарунки отримували юні переможці дитячого літературного конкурсу «Захистимо країну від лиха» - Сергій Горпинченко з віршем «Голос Землі» та Катерина Рибалко з твором «Спасибі за життя», а також Сергій Лопатін, Катерина Привалова, Юлія Улічева, Дарія Сердюк з Кіровограда, Анна Пустова з Гайворона та Анастасія Колісник з Олександрії. Вручаючи нагороди, голова Кіровоградської обласної організації Добровільного пожежного товариства України Володимир Баликов, подякував авторам за те, що порушили у свої творах зовсім недитячі проблеми та, головне – запропонували шляхи їх вирішення. Переможцями другого етапу – конкурсу на кращу ляльку у техніці текстильної пластики на тему «Герой-рятувальник завжди поруч», який проходив за підтримки управління молоді та спорту ОДА, стали Анастасія Недвига, Галина Шквиря та Тетяна Василика з Олександрії. Третій етап проходив під девізом «Безпечний спосіб життя – це модно» та мав за мету обрати кращу творчу роботу у техніці квілінгу. Переможців конкурсу - школярів Володимира Ткаченка, Катерину та Аделіну Сафонових з Кіровограда та викладачів Євгена Шевченка з Компаніївського району, Ольгу Волчук та Анну Лисенко з Олександрії, нагороджував департамент культури, туризму та культурної спадщини ОДА.

До речі, усі роботи були представлені на виставці, яка була розміщена у фойє, тож усі гості могли оцінити таланти переможців. Сюди ж організатори запросили і майстринь, які проводили майстер-класи з виготовлення сувенірів, які будуть передані нашим захисникам, які боронять мир на сході держави.

Варто сказати і про концертну частину програми, яку прикрасили виступи хореографічного ансамблю «Росинка», солісток народної студії вокального мистецтва «Антарес» Валерії Гаян та Катерини Несен, а також народного ансамблю сучасного танцю «Час Пік». Замислитися присутніх учнів та студентів про цінність власного життя закликали під час виступу призери обласного етапу фестивалю Дружин юних пожежних команда «Стильний десант» Кіровоградського колегіуму. Юнаки та дівчата, які були у залі, взяли участь у конкурсах від організаторів – одним словом і розважилися, і дізналися багато нового про професію рятувальника.

Підбиваючи підсумки цьогорічної акції «Молодь Кіровоградщини готова долати надзвичайні ситуації», варто сказати, що з кожним роком кількість прихильників цього молодіжного руху тільки зростає. Тому і в Новому році в Управлінні ДСНС чекатимуть на нові творчі і змістовні роботи, спрямовані на те, щоб навчити юних жителів області як не допустити у своє життя небезпек.
Прес-служба У ДСНС в області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool