У Кіровограді презентували збірку творів молодих авторів

Квітень 30, 2015 | Новини | Переглядів: 935 | Коментарі: 0

23 квітня виповнилося 73 роки від дня народження Валерія Гончаренка: відомого кіровоградського поета, члена Спілки письменників України. Майже вся когорта сьогоднішніх поетів багато чим завдячує саме йому - Валерію, бо пройшли школу молодіжної літстудії "Сівач", яку він свого часу очолював.

Для вшанування пам'яті поета у 2001 році був започаткований щорічний обласний молодіжний літературний конкурс імені Валерія Гончаренка. Організаторами його стали поліграфічно-видавничий центр "Мавік" та обласна організація Національної спілки письменників України. Переможці конкурсу у номінаціях "проза" та "поезія" одержують дипломи лауреатів та право на безкоштовне видання рукописів. Серед лауреатів цього конкурсу п'ятеро згодом стали членами НСПУ: Ірина Кримська, Юрій Обжелян, Тетяна Андрушко, Інна Немирована та Інна Рижик-Нежуріна.
Фінансові труднощі зумовили тривалу перерву в меценатській підтримці молодих.
І ось, 2012 року, конкурс відкрив друге дихання, яке йому забезпечили управління молоді та спорту Кіровоградської обласної державної адміністрації та засновники. Результатом конкурсу є збірка творів молодих авторів «3+1», яку днями презентували у стінах Кіровоградської обласної бібліотеки для юнацтва ім. О.М.Бойченка.

23 квітня виповнилося 73 роки від дня народження Валерія Гончаренка: відомого кіровоградського поета, члена Спілки письменників України. Майже вся когорта сьогоднішніх поетів багато чим завдячує саме йому - Валерію, бо пройшли школу молодіжної літстудії "Сівач", яку він свого часу очолював.


«3+1» – це твори трьох молодих поетес і прозаїка: Юлії Ахмедової, Ганни Дудник, Галини Малюги-Муравчик та Миколи Балабана.
На захід завітали: начальник управління молоді і спорту Кіровоградської обласної державної адміністрації Глобенко Ірина Вікторівна, голова обласного осередку Національної спілки письменників України Бондар Василь Васильович та кіровоградська поетеса, член НСПУ Корінь Антоніна Михайлівна, які привітали авторів з перемогою в конкурсі та виданням збірки.
Крім цього присутні могли насолодитися виступом вокального ансамблю «Еліна» центру дитячо-юнацької творчості «Надія» НВО багатопрофільного ліцею № 18.
Тож, якщо Ви після цього відчуваєте потребу прочитати збірочку «3+1» – звертайтеся до Кіровоградської обласної бібліотеки для юнацтва ім. О. М. Бойченка, адже ми теж отримали примірники з авторськими підписами дівчат.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool