У дитячому таборі «Сонячний» провели акцію «Безпечні канікули»

Липень 23, 2016 | Новини | Переглядів: 812 | Коментарі: 0

Щороку сотні дітей приїздять на відпочинок до дитячого оздоровчого табору «Сонячний», що у с.Гурівка Долинського району.

Аби нагадати школярам про обережність під час літніх канікул, 21 липня з акцією «Безпечні канікули» до закладу приїздять рятувальники обласного Управління ДСНС. Щоб хлопцям та дівчатам було цікаво, фахівці пожежно-рятувальної служби проводять різноманітні конкурси та вікторини, розповідають як поводитися на воді та з вогнем, оскільки, звичайна людська недбалість часто призводить до пожеж та нещасних випадків.

На початку акції маленьким глядачам запропонували уявити, що в одній з будівель сталася пожежа – прибувши на місце події, начальник караулу дає команду: провести розвідку та почати гасіння умовної пожежі. У приміщенні, де виникло займання, знаходилася непритомна людина. Рятувальники успішно евакуювали потерпілого, який втратив свідомість від отруєння чадним димом.

Не менший захват викликало і гасіння пожежі за допомогою різних типів пожежних стволів. Діти також дізналися, що вогонь ліквідовують водою та піною, в залежності від того, які речовини зайнялися. Крім цього, працівники місцевого підрозділу познайомили аудиторію зі спецобладнанням, яке використовується під час різних надзвичайних подій.

Сапер групи піротехнічних робіт аварійно-рятувального загону спецпризначення розповів дітям за яких умов найчастіше знаходять застарілі боєприпаси на території міст та сіл і порадив у таких випадках бути особливо обережними й обов’язково повідомляти про підозрілі предмети старшим. Фахівець також наголосив, що з часом такі знахідки стають особливо небезпечними, тому переносити або кидати їх категорично забороняється.

Під час акції «Безпечні канікули» діти вдосталь рухалися: навчилися швидко одягати бойовий одяг та протигази, потрапляти у ціль пожежним рукавом. Переможених у конкурсах не було, усі отримали листівки та заохочувальні подарунки.
Впродовж акції діти отримали багато пізнавальної інформації, тому запам’ятають візит рятувальників та за будуть дотримуватись правил безпеки і під час канікул, і прийшовши на шкільні заняття.

Прес-служба У ДСНС в області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool