Станція Берегова Одеської залізниці відзначила 30-річчя

Лютий 05, 2015 | Новини | Переглядів: 948 | Коментарі: 0

Специфіка роботи станції полягає у тому, що вона співпрацює з «наймолодшим», глибоководним портом України – ДП «МТП «Южний», що входить до трійки крупних морських портів, які обслуговує Одеська магістраль.

За 30 років, паралельно з розвитком виробничих потужностей порту, розвивалися переробна здатність станції, нарощувався обсяг перевезень. Легко відстежити динаміку зростання обсягів роботи станції: якщо за 1994 рік вивантаження по станції становило 20 тис. 220 вагонів, за 2004 рік – 152 тис. 205 вагонів, то за 2014 – вже 195 тис. 403 одиниці. За роки роботи станції у приймально-відправному парку додатково було збудовано приймально-відправну колію №7, у цьому ж парку пізніше порт Южний побудував колії 6 та 6а, а також колію №12 у Сортувальному парку, що сприяло зростанню обсягів та удосконаленню технології роботи. На початку роботи станції штат нараховував 14 працівників, а наразі на станції Берегова працюють 167 залізничників.
Обсяги навантаження за 2014 рік становили понад 30 тис. вагонів, значна частина вантажів – це вугілля і дизельне паливо. За 12 місяців 2014 року вагонообіг станції склав 401 тис. 341 вагон, що на 2,9 % більше за минулорічні показники, було відправлено – 200 тис. 627 вагонів, на 2,8% перевищено план. На 2% більше плану перероблено вагонів на станції - 200 тис. 762 одиниці. Простій вантажного вагона під однією вантажною операцією зменшено відносно плану на 2,17 години, а простій місцевого - на 3,21 години, що поліпшено проти норми заданої технічним планом.
Колектив вантажної припортової станції Берегова Одеської дирекції залізничних перевезень за підсумками 2013 року посів перше місце у дорожньому змаганні серед станцій Одеської залізниці та друге у галузевому змаганні Укрзалізниці, а четверо працівників станції у 2013 році отримали почесні нагороди від керівництва. Крім того колектив станції посів І місце у Дорожньому змаганні за підсумками роботи за І півріччя 2014 року.

*Довідка
Наприкінці 1984 року станцію Берегова (тоді Рудна) було введено в експлуатацію – 29 грудня на четверту колію приймально-відправного парку було прийнято перший вантажний поїзд.
Головними особливостями роботи станції Берегова є прибуття, відправлення, розформування і формування вантажних поїздів, сортування вагонів, подача та забирання вагонів з/на під’їзних коліях, оформлення перевізних документів, складання комерційної й оперативної звітності, облік вантажів у поїздах, усунення комерційних браків тощо. Операції з вивантаження та навантаження вагонів виконуються на чотирьох під’їзних коліях комплексно-механізованим способом.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool