Сільському господарству складно без науки рухатися вперед,- Сергій Кузьменко

Червень 22, 2018 | Новини | Переглядів: 683 | Коментарі: 0

Голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко привітав учасників традиційного Дня поля, що проходить на базі Кіровоградської державної сільськогосподарської дослідної станції НААН.

Участь у заходах з нагоди відзначення Дня поля взяли посадовці, керівники та спеціалісти сільськогосподарських агроформувань, науковці, представники компаній-дистриб’юторів засобів захисту рослин, добрив та сільськогосподарської техніки.

Під час урочистого відкриття керівник ОДА представив аграріям Кіровоградщини нового керівника Головного управління Нацполіції в області Романа Козьякова. "На Кіровоградщині, на жаль, мали місце випадки рейдерства. Переконаний, що у співпраці і в довірі до Національної поліції ми вирішимо усі ці проблеми", – зазначив Сергій Кузьменко.

Голова облдержадміністрації подякував керівникам агропідприємств за співфінансування реалізації соціально-важливих проектів, за підтримку закладів освіти та охорони здоров'я. "Переконаний, що кожен з вас дбає і про те, щоб люди, які працюють у ваших компаніях, отримували високу заробітну плату. Це дуже важливо, адже робітники і фахівці залишатимуться працювати на Кіровоградщині", – наголосив керівник ОДА.

Після відкриття Дня поля Сергій Кузьменко оглянув науково-демонстраційний полігон сортів і гібридів сільськогосподарських культур станції.

По завершенні огляду розпочався основний захід – семінар на тему: "Особливості збирання та підготовки до зберігання врожаю ранніх зернових культур в умовах 2018 року" за участі аграрії та науковців. Голова облдержадміністрації побажав учасникам семінару успішної роботи та наголосив:

"Дослідна станція традиційно проводить семінари, під час яких науковці розповідають, як сільському господарству адаптуватися до мінливої погоди, яка спостерігається останніми роками на території нашої області. Цього року фактично не було весни – у таких умовах треба прислухатися до науковців. Сільському господарству дуже складно без науки рухатися вперед".

На порядку денному семінару – низка питань, що стосуються науково-інноваційного забезпечення розвитку агропромислового виробництва на Кіровоградщині за умов посилення континентальності клімату, адаптивності і продуктивності сортів озимих зернових культур, оцінки новітніх сортів ярих зернових культур та особливостей їх вирощування в умовах ризикованого землеробства, технологічних особливостей застосування сільськогосподарської техніки для збирання урожаю тощо.

У програмі Дня поля також огляд сучасних виробничих потужностей та виставкового комплексу сільськогосподарської техніки заводу ПАТ "Ельворті". 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool