Що тільки не вигадують аферисти Будьте обережні

Травень 20, 2011 | Новини | Переглядів: 1981 | Коментарі: 0

Самотні люди похилого віку є досить вразливими щодо скоєння стосовно них злочинів, особливо в сільській місцевості. Зловмисники вираховують одиноких пенсіонерів та вигадують безліч способів, аби відібрати у них гроші.  Про це інтернет-виданню  «FotoInform» повідомили у ВЗГ УМВС Кіровоградської області

Деякі лиходії діють напролом, грабуючи чи скоюючи розбійні напади на безпомічних стареньких. При цьому у хід ідуть як кулаки, так і підручні засоби. Головна мета – будь-що отримати здобич, не зважаючи на наслідки.

Так, на початку травня працівниками Олександрійського райвідділу міліції за підозрою у скоєнні розбійного нападу на пенсіонера затримано 32-річного олександрійця. Молодик зайшов до помешкання 87-річного дідуся, який проживав сам, побив його, після чого, забрав гроші у сумі 160 гривень. Бідолашного старенького із серйозною травмою голови та численними саднами обличчя госпіталізували до лікарні. За даним фактом було порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 187 ККУ (напад з метою заволодіння чужим майном, поєднаний із насильством, небезпечним для життя чи здоров’я потерпілого), санкція якої – покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.

Та останнім часом все більше з’являється винахідливих любителів «легкої наживи», які користуються довірою громадян, а особливо людей похилого віку, задля власного збагачення.

Що тільки не вигадують аферисти…

Під виглядом соціальних працівників чи представників Пенсійного фонду вони пропонують обміняти старі купюри на нові або отримати на дому перерахунок за пенсію. Представляючись контролером електромереж, просять показати квитанції про оплату за електроенергію. Ще одним способом проникнення до житла може бути легенда про доплати за бойові нагороди. Головне для шахраїв, щоб жертва відчинила двері.

Працівники міліції радять ні в якому разі не впускати незнайомців до помешкання та вимагати, насамперед, пред’явити посвідчення. Аби впевнитись у реальності пропозицій непроханих гостей, необхідно зателефонувати рідним чи знайомим та попросити їх приїхати. Ймовірно, що аферист, почувши цю розмову, піде геть.

Та найголовніше – слід перевіряти усе, про що говорять незнайомі Вам люди. А ще краще уникати спілкування з підозрілими особами взагалі.

У разі, якщо з Вами трапилось лихо – негайно телефонуйте до найближчого відділення міліції за номером «102»!


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool