Що обов’язково треба знати тим, хто сідає за кермо напідпитку?

Липень 20, 2016 | Новини | Переглядів: 722 | Коментарі: 0

Зростаюча кількість аварій на дорогах за участю нетверезих водїїв змусила Верховну Раду законодавчо значно посилити покарання за керування автомобілем у стані сп`яніння

Велика кількість ДТП в Кропивницькому у яких травмуються і гинуть люди, стається через кермування у нетверезому стані. Лише від початку місяця в місті поліцейські затримали 56! нетверезих водіїв. Їзда під оковитою – друга в місті причина аварій. Перша – свідоме порушення правил дорожнього руху. З 1 липня в Кропивницькому сталося 73 ДТП, 14 з яких з потерпілими. Любителям сісти за кермо напідпитку доведеться недешево платити за подібну забаганку. Тож перед тим, як зважитися на таке правопорушення, дізнайтеся про можливі наслідки.

ЯКЕ ПОКАРАНЯ ПЕРЕДБАЧЕНО ЗА ПЕРШЕ ПОРУШЕННЯ?

Відповідно до Статті 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення, керування транспортними засобами особами в стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їхню увагу та швидкість реакції, а також передача керування транспортним засобом особі, яка перебуває в стані такого сп'яніння чи під впливом таких лікарських препаратів, а так само відмова особи, яка керує транспортним засобом, від проходження відповідно до встановленого порядку огляду на стан алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння або щодо вживання лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції, - тягнуть за собою накладення штрафу на водіїв у розмірі шестисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (тобто 10 200 грн) та позбавлення права керування транспортними засобами на строк один рік.

Для порівняння: попередня версія статті передбачала за аналогічне порушення штраф 3 400 грн, що становить 200 неоподатковуваних мінімумів доходів або позбавлення права керування транспортними засобами на строк від одного до двох років. Передбачалася також можливість адміністративного арешту на строк від семи до десяти діб.

ЩО ОЧІКУЄ ЗА ДРУГЕ ПОРУШЕННЯ?
За новою версією Статті 130 КУпАП, повторне протягом двох років вчинення будь-якого з порушень, передбачених частиною першою цієї статті, - тягне за собою накладення штрафу на водіїв у розмірі тисяча двісті неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (20 400 грн) та позбавлення права керування транспортними засобами на трирічний термін. Передбачено також оплатне вилучення транспортного засобу.

У попередній редакції Статті передбачалося позбавлення прав на термін від 2 до 3 років з оплатним вилученням транспортного засобу, або ж адміністративний арешт на строк від 10 до 15 діб.

ЯКЩО ВИ ЗЛІСНИЙ ПОРУШНИК?
Дії, вчинені особою, яка до того двічі протягом п’яти років піддавалась адміністративному стягненню за керування транспортними засобами у стані сп'яніння, тягнуть за собою накладення штрафу на водіїв у розмірі двох тисяч чотирьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (40 800 грн) та позбавлення права керування транспортними засобами на строк десять років.

СКІЛЬКИ ТРЕБА ВИПИТИ, ЩОБ ВИ ВВАЖАЛИСЯ ПОРУШНИКОМ?
В Україні вже кілька років існує фіксована норма алкоголю в крові, яка становить 0,20 проміле. Встановлено, що 0,20 проміле рівноцінні 200 гр. вина для чоловіків і 100 гр. сухого вина для жінок. Дози алкоголю відповідають допустимій нормі через 30 хвилин після вживання і можуть відрізнятися для кожної конкретної людини.

ДО ЧОГО ПРИЗВОДИТЬ ВЖИВАННЯ АЛКОГОЛЮ ЗА КЕРМОМ?
Патрульні поліцейські Кропивницького радять водіям не випробовувати долю, бо наслідки алкогольного сп`яніння дуже небезпечні. Шановні водії, пам’ятайте, ваше життя і життя оточуючих вас людей – безцінні!


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool