Сергій Тігіпко: Гідні пенсії - обов'язок Уряду перед літніми людьми

Березень 29, 2012 | Новини | Переглядів: 1026 | Коментарі: 0

Цього року Уряд забезпечить суттєве підвищення пенсій для більшості українських пенсіонерів. Про це 28 березня під час брифінгу в Кабінеті міністрів повідомив Віце-прем’єр-міністр України – Міністр соціальної політики Сергій Тігіпко. 

Так, за його словами, з першого березня пенсії для 5 млн пенсіонерів будуть підвищені на 45 гривень, а з травня ще майже 9 мільйонів літніх людей отримають збільшення пенсій в середньому на 100 гривень.

«Сьогодні на засіданні Кабінету Міністрів ми ухвалили рішення про підвищення пенсій на 45 гривень для 5 мільйонів пенсіонерів. Це пов’язано зі зростанням середньомісячної заробітної плати минулого року», - повідомив Віце-прем’єр-міністр. Він також підкреслив, що підвищені пенсії будуть виплачені вже до кінця цього місяця.

Сергій Тігіпко також нагадав, що в рамках Нової соціальної політики прийнято рішення про осучаснення пенсії ще для 9 млн пенсіонерів, які вийшли на відпочинок до 2008 року. «Питання осучаснення пенсій піднімається давно. Ми нарешті змогли підійти до його вирішення», - наголосив Сергій Тігіпко, додавши, що осучаснення на базі середньої заробітної плати за 2007 рік дозволить досить суттєво збільшити пенсії насамперед шахтарям, науковцям, хімікам, інвалідам війни,.

Віце-прем’єр-міністр наголосив, що осучаснення виплат заплановане і для людей, які отримали інвалідність на виробництві. «Нещодавно я зустрічався з шахтарями-інвалідами, які отримали інвалідність на виробництві. Таких у нас 146 тисяч. Ми домовилися, що в цьому році ми вперше підвищимо їм страхові виплати на 17,6%.

Прес-служба Міністерства соціальної політики
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool