Сергій Ларін: Треба готувати сани до зимового опалювального сезону навесні

Квітень 29, 2011 | Новини | Переглядів: 1953 | Коментарі: 0

Відбулося засідання колегії облдержадміністрації, на порядку денному якого були такі важливі питання, як оздоровлення дітей влітку, підсумки роботи господарського комплексу області за осінньо-зимовий період та підготовка до нового опалювального сезону, повідомляє інтернет-видання «FotoInform».

Віідкриваючи засідання колегії, голова облдераждміністрації Сергій Ларін підкреслив, що готувати "сани" треба влітку, щоб опалювальний сезон вчасно розпочався і пройшов нормально. Він проінформував, що нині на розгляді у парламенті знаходяться закони про списання штрафів за 90-ті роки, тому певну частину роботи можна почати із чистого листка, але це не означає, що все і всім прощатиметься.

Перед тим, як перейти до порядку денного, губернатор звернувся до керівників районів із нагадуванням про обласну акцію «Зірка пам’яті».

«Ця акція актуальна весь рік, але особливо важлива зараз, напередодні Дня Перемоги», – підкреслив Сергій Миколайович. Він доручив головам райдержадміністрацій перевірити, чи всі фронтовики охоплені опікою і турботою, чи прибрані і облаштовані пам’ятники, монументи, братські могили.

«Це ваша персональна відповідальність. Не тільки перед керівництвом області, але й перед людьми, які живуть поруч із нами, перед ветеранами, яких залишилося так мало», - наголосив голова ОДА.

Переходячи до порядку денного Сергій Ларін сказав, що увага до питання оздоровлення дітей цього літа має бути надзвичайно високою. Це стосується і якості проведення тендерних закупівель, і контролю за наданням послуг таборами відпочинку. На жаль, за словами губернатора, деякі так звані табори не відповідають сучасним вимогам оздоровлення дітей.

«Нагадую, що 2011 рік – це рік інвестицій у галузі освіти і охорони здоров’я. Держава підтримує нас, виділяє безпрецедентні кошти на медичну та соціальну сфери Кіровоградщини. Тому наша задача – знайти ресурси на місцевому рівні за принципом співфінансування. Ми подаємо приклад – обласна рада виділяє триста тисяч гривень на шкільні парти. Далі – ініціатива за районами», - підкреслив голова облдержадміністрації. На його думку, нині ще є час та можливість гарно підготуватися до оздоровлення дітей, і так само уважно поставитися до підготовки до нового опалювального сезону. Щоб діти, які відпочинуть влітку, не почали мерзнути та хворіти, якщо у школах не буде тепло через борги за газ. Також питання підготовки до зими – це застосування енергозберігаючих технологій, не тільки у сфері теплопостачання (виробництво пілетів, застосування теплових насосів, тощо), але й у питаннях економії води. Ці питання комплексні, тому голова облдержадміністрації очікує від усіх профільних управлінь та структурних підрозділів такої ж комплексної роботи і системних підходів.
 
джерело: сайт ОДА

ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool