Сергій Кузьменко зустрівся з учасниками антирейдерського мітингу

Червень 30, 2017 | Новини | Переглядів: 1184 | Коментарі: 0

Голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко зустрівся з громадськими активістами – учасниками антирейдерського мітингу, що відбувся сьогодні в Кропивницькому.

Приводом до масового мітингу стало загострення подій навколо агропідприємства ТОВ “Нива-2010” у селі Бережинка Кіровоградського району. Учасники мітингу передали очільнику облдержадміністрації свої вимоги та звернення до керівництва держави і попросили прокоментувати дії обласної влади стосовно врегулювання конфлікту.
Варто нагадати, що напружена ситуація навколо ТОВ “Нива-2010” розпочалася ще в квітні. Керівник агропідприємства Микола Трибиненко стверджує, що нові власники намагаються відібрати у нього бізнес рейдерським шляхом. Цього тижня конфлікт навколо ТОВ “Нива-2010” загострився. Відбулося протистояння між органами Нацполіції і жителями села.
Коментуючи ситуацію, Сергій Кузьменко підкреслив, що на початку цього тижня особисто двічі побував в Бережинці, де спілкувався з Миколою Трибиненком та місцевими жителями. На території підприємства за участі народних депутатів, прокурора області, начальника головного управління Національної поліції в області та представників адвокатської компанії ТОВ "Нива-2010" було скоординовано подальші дії для стабілізації ситуації і недопущення розвитку конфлікту. Зокрема, було наголошено, що Головне управління Національної поліції в області зобов'язане забезпечити громадський порядок у населеному пункті. Народні депутати Костянтин Яриніч та Станіслав Березкін направили відповідні звернення як до Міністерства внутрішніх справ так і до Генеральної прокуратури.
Голова облдержадміністрації вкотре підкреслив, що ситуація повинна вирішуватися виключно в правовому полі – через рішення суду, без втручання політиків і вчинення провокаційних дій. Сергій Кузьменко також наголосив, що докладатиме усіх зусиль в межах повноважень, щоб відстояти інтереси селян - власників паїв, зазначивши, що "лише той, хто сіяв хліб, має право його зібрати".
Стосовно дій представників Нацполіції під час силового протистояння в Бережинці, очільник облдержадміністрації зазначив, що не має повноважень втручатися в їхню діяльність. За фактом отримання учасниками конфлікту тілесних пошкоджень відкрито кримінальну справу і правомірність дій поліції буде розслідувано компетентними органами.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool