Рятувальники супроводили до Кіровограда 20 переселенців з Мар’їнки

Лютий 02, 2015 | Новини | Переглядів: 985 | Коментарі: 0

На Кіровоградщину продовжують прибувати переселенці. Вранці 2 лютого до Кіровограда у супроводі фахівців Управління ДСНС в області приїхали п’ять родин з Донецької області.

З Мар’їнки, де вони через постійні обстріли майже не виходили з підвалу, їх знову ж таки під градом куль вивезли волонтери. Вже у Києві їх зустрічали працівники ДСНС та супроводжували до Кіровограда. Увесь шлях від столиці до обласного центру з ними спілкувались психологи обласного Управління ДСНС в області. У Кіровограді переселенців зустріла голова обласного штабу з питань соціального забезпечення переселенців Віта Атаманчук.
З двадцяти новоприбулих - половина діти, найменшому з яких ще не виповнилось й місяця. Родині з немовлям виділили кімнату у Будинку маляти, виходячи з тих міркувань, що дитині у такому віці потрібен постійний нагляд лікаря і особливе харчування. Решта сімей поселились у гуртожитку технічного університету. Дітей із цих сімей одразу після приїзду також оглянув лікар, у деяких діток виявлено застуду. Преселенці, які раніше оселились у гуртожитку, дізнавшись про приїзд земляків, влаштували їм теплу зустріч, приготували смачний сніданок.
Наразі фахівці У ДСНС в області - психолог та представник обласного штабу з питань переселенців - продовжують працювати у Києві у складі міжрегіонального штабу: зустрічають громадян, які залишають території проведення АТО, надають психологічну допомогу, уточнюють інформацію, організовують переїзд до місць тимчасового проживання у інших регіонах, а у разі, якщо ті виявляють бажання проживати у Кіровограді, організовують переїзд та супровід, допомогають влаштуватись на новому місці.

Прес-служба У ДСНС в області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool