Роз’яснює Міндоходів: як і коли можна повернути державне мито

Червень 11, 2014 | Новини | Переглядів: 884 | Коментарі: 0

Сплачене державне мито підлягає поверненню частково або повністю у випадках:

- внесення мита в більшому розмірі, ніж передбачено чинним законодавством;
- відмови державних нотаріальних контор або виконавчих комітетів міських, селищних і сільських рад у вчиненні нотаріальних дій;
- в інших випадках, передбачених законодавством України.
Повернення державного мита здійснюється на підставі заяви платника, поданої ним протягом року з дня зарахування відповідних сум до бюджету.
Слід зазначити, що повернення державного мита у національній валюті здійснюється органом Державної казначейської служби України, на рахунок якого зараховано цей платіж.
Особою надається до відповідного органу Казначейства подання, заява про повернення державного мита та розрахунковий або касовий документ, що підтверджує його сплату до бюджету.
Заява про повернення коштів з бюджету, яка подається до відповідного органу Казначейства, складається платником у довільній формі з обов’язковим зазначенням такої інформації:
- причини повернення коштів з бюджету;
- найменування платника, код за ЄДРПОУ (для юридичної особи) або прізвище, ім’я, по батькові фізичної особи, реєстраційний номер облікової картки платника податків (ідентифікаційний номер) або серія та номер паспорта;
- місцезнаходження юридичної особи або місце проживання фізичної особи
- номер контактного телефону,
- сума платежу, що підлягає поверненню,
- спосіб перерахування коштів з бюджету - у безготівковій формі із зазначенням реквізитів рахунку одержувача коштів чи готівкою.
Прес-служба ГУ Міндоходів у Кіровоградській області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool